Riigikohus hakkab Rein Kruusmaa kaebust menetlema

Rauno Pukk

raunopukk@gmail.com

rein kruusmaa

Rein Kruusmaa. Foto: Arvo Tarmula

Riigikohtu loakogu otsustas kolmapäeval, et võtab soodustuskelmuses süüdi mõistetud endise Risti vallavanema Rein Kruusmaa kaebuse menetlusse.

Asja arutamise kuupäev ei ole veel kindlaks määratud. Pärnu maakohus mõistis Kruusmaa 15. aprillil süüdi soodustuskelmuse toimepanekus ja määras talle karistuseks 7440 eurot trahvi. Kruusmaa kaebas edasi ringkonnakohtusse, mis jättis maakohtu langetatud otsuse jõusse.

Süüdistuse kohaselt esitas Rein Kruusmaa 2011. aastal võltsitud hinnapakkumusi põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametile eesmärgiga saada toetust Risti tervisekeskuse renoveerimiseks. Risti tervisekeskus valmis 2012. aastaks.

Kruusmaa ise end süüdi ei ole tunnistanud ja kaebas edasi riigikohtusse. Edasikaebamist ei soovinud Kruusmaa kommenteerida.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Johannes
7 aastat tagasi

Juristid-advokaadid sillas, kell tiksub, pappi voolab, linnukesed kirjas, seaduspügal valvatud.

Vanamees
7 aastat tagasi

Isegi saate aru, et ta tegi seda Risti rahva, mitte enese pärast. Tervisekeskus sai valmis, selle eest tuleks teda tänada ja toetada, mitte maa sisse taguda. MS mul ei ole Ristil ühtegi tuttavat.

Mhhhh
7 aastat tagasi

Karmistada karistust?

Ats
7 aastat tagasi

Riigikohus võtab menetlusse 10% taotlustest, ju seal siiski midagi menetleda on

Pole..
7 aastat tagasi

Midagi arutada, see ju selge susser-vusser, kahes kohtuastmes selgeks tehtud. Tööd ja leiba kohtutele pole mõtet tühjast kohast pakkuda.