Kärdla politseijaoskonna vanemkomissar jäi joobes juhtimisega vahele

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

 

Kärdla politseijaoskonna vanemkomissaril tuvastati reede õhtul Hiiumaal kontrolli käigus alkoholijoove, kirjutab Postimehe veebiväljaanne.

Reede õhtul tabas Hiiumaal liiklusjärelevalvet teinud Põhja prefektuuri liiklusüksus Emmaste vallas autoroolist 49-aastase mehe, kel tuvastati 0,6 promilli suurune alkoholijoove, kirjutab Postimees. Ametnik, kes töötab Kärdla politseijaoskonnas väärteomenetlejana, sõitis isikliku autoga ega täitnud sel ajal tööülesandeid.

Lääne prefekti Kaido Kõplase sõnul alustas politsei juhtumi osas väärteomenetlust ja mees vabastatakse ametist. "Politseiametnik peab oma seaduskuuleka käitumisega olema teistele eeskujuks ka töövälisel ajal ning pärast alkoholi tarbimist autorooli istumine on lubamatu," ütles Kõplas Postimehele.

Infot kinnitas ka Kärdla politseijaoskonna juht Aare Allik, kes kirjutas, et reede õhtul sõidukijuhtide terviseseisundi kontrolli käigus tuvastati ühel Kärdla politseijaoskonna politseinikul alkoholi tarvitamise tunnused.

"Tegemist on äärmiselt kahetsusväärse juhtumiga. Seda enam, et politsei teeb igapäevaselt tööd selle nimel, et sõidukijuhid liikluses osaledes kained oleks," märkis Allik Postimehele.

Juhtumi suhtes alustati väärteomenetlust, mida juhib Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Eesel
7 aastat tagasi

Arvose kaitsekõnele – selle politseiniku eelmine amet oli kolhoosi autojuht. Kolhoosid on paraku kadunud. Nii et ei saa ta kumbagi tagasi. Joobes peaga ei istuta rooli. Kas pole ikka selge?

Arvos
7 aastat tagasi

Oh jah. Pole küll eriline mendisõber kuid kahju on mehest. Ehk saab mõne aja pärast oma töö tagasi.

x
7 aastat tagasi

Mendid jäevad mentiteks, püüavad ka omasid???

teadja
7 aastat tagasi

Ka Haapsalu miilitsaid vôiks Tallinna omad,vói sisekontroll tihedamalt kontrollida.

....
7 aastat tagasi

Kilk kadunud , hiiu naljad jäänud