Hiiu maavanema kokkuvõte parvlaevaliiklusest: ministeerium loeb igat senti ja laevafirmal on juba ükskõik

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

St Ola (2)

Parvlaev St. Ola jätkab reisijate vedu Rohuküla-Heltermaa liinis. Foto: Arvo Tarmula

Möödunud pühapäeval tekkinud meeletud praamijärjekorrad võib Hiiu maavanema kinnitusel kokku võtta laevafirma ja ministeeriumi vaheliste kehvade suhetega, kus ühel on saartevahelisest laevaliikluse korraldamisest juba ükskõik ja teine loeb üle igaks lisareisiks kulutatavat senti, kirjutab Postimees.

Riigi tellimus kolmandale laevale Kuivastu-Virtsu ja Rohuküla-Heltermaa liinil oli suvisel kõrghooajal tehtud perioodiks 20. juuni–20. august. Pühapäeval jäid Rohuküla-Heltermaa liinile reise tegema kaks parvlaeva: Regula ja St. Ola.

Hiiu maavanem Riho Rahuoja selgitas, et ministeerium rentis Harilaidu ühe praami saatjana. 21. augustil ei olnud enam võimalik Harilaidu kasutada, kuna selle eest ei olnud makstud.

„Me saime Harilaiu vahepeal isegi üsna tihedalt graafikusse, mistõttu meil oli majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga suur sõda. Vedajal oli ministeeriumiga ka vahepeal suur vaidlus ja ministeerium ei maksnud isegi kõiki reise kinni,” rääkis Rahuoja.

Loe täispikkuses siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Praamireisija
7 aastat tagasi

Ühelt lepingut kaotavalt reederilt ongi teistsugust käitumist ülearune oodata. Kus asuvad aga nende majandusministeeriumi ametnike ajud, kes lasevad tihedama suvise graafikuga reedel ja laupäeval reisijatel saartele minna ja siis pühapäevase algusega tellivad reise hõredama graafiku järgi… Tule taevas appi, ütleks nende endine juht. Kui juhtumisi peaks mingi ime läbi see küsimus siit kommentaariumist majandusministeeriumisse jõudma (Luik, kui Lääne Elu loed, ehk mainid Michalile), siis ootaks küll tagasisidet.