Väinamere Liinid kaebas vaidluses Urve Paloga maakohtu otsuse edasi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Urve Palo (2)Urve Palo. Foto: Urmas Lauri

Väinamere Liinid esitas apellatsioonkaebuse vaidluses Urve Paloga. Jaanuaris otsustas Harju maakohus, et Palo ei ole Väinamere Liinide praamihanke pakkumuse kohta valeandmeid esitanud, kui ütles, et see oli Tallinna Sadama tütarfirma pakkumusest 60 miljonit eurot kallim.

“Pooltel on õigus esitada apellatsioonkaebus ning Väinamere Liinid OÜ täna kaebeõigust ka kasutas,” ütles Palo esindaja vandeadvokaat Terje Eipre Advokaadibüroo Eipre & Partnerid OÜ-st. “Loomulikult saan ma aru, et vastaspoolele otsus meeldiv pole, kuid vahel peaks oskama ka soliidselt kaotada.“

Väinamere Liinid OÜ esitas möödunud aasta 14. septembril maakohtule Urve Palo vastu hagi andmete ümberlükkamiseks, et Väinamere Liinide pakkumus oli 60 miljonit eurot kallim, öeldes et tegelikult oli hinnavahe 29,8 miljonit eurot.

Kohus jättis 12. jaanuaril langetatud otsusega hagi rahuldamata. Kohus tuvastas, et Urve Palo ei ole avaldanud ebaõigeid andmeid, lisaks ei tuvastanud kohus avaldatud andmete õigusvastasust. Kohus leidis, et Urve Palo kui endine minister avaldas samasuguseid andmeid kui majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM), tuginedes MKM-i pressiteatele.

Kohtu hinnangul oli väide, et Väinamere Liinide pakkumus oli Tallinna Sadama pakkumusest 60 miljonit eurot kallim, tõene, kui riik ei kasuta väljaostu optsiooni, mistõttu andiski õiguse Palole. BNS-i arvutustel oleks raha nüüdisväärtust arvestamata väljaostu optsiooni kasutamata hinnavahe 64,3 miljonit eurot ehk MKM-i kasutatava 7,5-protsendilise diskontomääraga nüüdisväärtuses 43,3 miljonit eurot.

Väinamere Liinide esindaja ütles möödunud aasta septembris, et hagiavaldus esitati Urve Palo vastu seetõttu, et ettevõtte kohta avaldati ebaõigeid andmeid ja parvlaevahanke tulemusi puudutavad valeväiteid tuleb ümber lükata. Laevafirma omanik Vjatšeslav Leedo on korduvalt väitnud, et nende pakkumine oli soodsam kui võitja Tallinna Sadama oma.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments