Leedo firmad nõuavad Tallinna Sadamalt 23,8 miljonit

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Parvlaevad Muhumaa ja Hiiumaa Rohuküla sadama lähistel. Foto: Urmas Lauri

Veebruar 2015. Parvlaevad Muhumaa ja Hiiumaa. Foto: Urmas Lauri

Vjatšeslav Leedole kuuluvad firmad esitasid uue 23,8 miljoni euro suuruse hagi, milles ettevõtted nõuavad Tallinna Sadamalt kahjutasu väidetava ärisaladuse kasutamise eest suursaarte parvlaevahankes, kirjutas Saaremaa päevaleht Saarte Hääl.

Esmaspäeval võttis Harju maakohus menetlusse AS-i Saaremaa Laevakompanii (SLK) ja Väinamere Liinid OÜ märtsis esitatud hagi Tallinna Sadama tütarettevõtete OÜ TS Laevad ja OÜ TS Shipping vastu, teatas Tallinna Sadam börsile.

Hagis nõuavad Leedo ettevõtted väidetava ärisaladuse kasutamisega Saaremaa ja Hiiumaa liinidel sõitjate üleveoteenuse riigihankel osalemisel põhjustatud kahju hüvitamist kokku summas 23,8 miljonit eurot. Täpsemalt nõuab SLK 15,8 miljonit ja Väinamere Liinid 8 miljonit eurot.

Tallinna Sadama juhatuse hinnangul on hagiavalduse nõuded põhjendamatud. Tallinna Sadam esitab hagiavaldusele vastuse kohtu poolt määratud tähtajaks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments