Türgis algab esimese parvlaeva üleandmine

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Türgi laevatehases algab esmaspäeval TS Laevade esimese parvlaeva Leigeri üleandmine, kirjutab Eesti Päevaleht.
 

Uued parvlaevad (piret)Piret ja Tõll jõuavad Eestisse tõenäoliselt alles jõuludeks. Foto: TS Laevad

Üleandmiseks võib kuluda umbes nädal, kõik oleneb sellest, kui kiiresti suudab tehas tellija märkusi arvestada ja viimased parandused teha, ütles TS Laevade juhatuse liige Mart Loigu ajalehele.

Eelmisel nädalal Türgis Sefine tehases viibinud Loigu sõnul räägiti seal üleandmise ajakava ja üksikasjad läbi ning sel nädalal minnakse veel kord tagasi, et arutada viimaseid lahtisi otsi dokumentatsioonist kuni tehniliste küsimusteni.

„Meil on siin juba enamik meeskonnast kohal, aga vastuvõtmise juures on kogu meie meeskond, umbes 12 inimest – mehaanikud, tüürimehed, kaptenid – ja Baltic Workboatsi tellijapoolsed järelevalvajad. Konkreetselt Leigeri peal hakkab järgmisel (sellel – EPL) nädalal väljaõpe, käiakse üle kõik laevasüsteemid, näidatakse tehase poolt ette, kontrollitakse nende töötamist,” kirjeldas Loik.

„Praegu on vaja veel kõrvaldada märkuseid laeva eri süsteemide kohta. Seal ei ole enam midagi suurt, aga kõik peab olema detailideni üle kontrollitud ja korras.”

Ehkki Leigeri jõudmine liinile 1. oktoobril peaks olema kindel, soovis teine TS Laevade juhatuse liige Kaido Padar seda lootust igaks juhuks vähendada. „Me ei tea, kui kiiresti üleandmisprotsess läheb, ja me ei taha midagi ära sõnuda. Kui see venib, võib Leiger 21-päevast teekonda alustada alles augusti lõpus. Ning siis, vastu sügist ja võimalike tormisemate ilmade tulekul, on 21 päeva juba optimistlik kiirus, seega pigem peaks arvestama rohkemate päevadega,” ütles Padar Eesti Päevalehele.

„Teise laeva Tiiu kohta on veel natuke vara midagi öelda, selle üleandmine jääb hinnanguliselt kuhugi oktoobrisse,” ütles Loik.
Poolast tulevate Tõllu ja Pireti kohta on teada, et Piret jõuab Eestisse tõenäoliselt jõuludeks, Tõll ehk oktoobri keskpaigaks. „Eestisse jõudmisest läheb meil laevaga liinile tulemiseks aega kolm kuni viis päeva,” lisas ta.

TS Laevadel peab 1. oktoobril olema ette näidata neli laeva, olgu need omad või ajutiselt renditud, sest majandusministeeriumiga (MKM) sõlmitud leping näeb ette, et kui vedaja ei alusta teenusepakkumist kokkulepitud mahus, on ministeeriumil õigus nõuda kuni viis miljonit eurot leppetrahvi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Volli,+saarlane
7 aastat tagasi

“TS Laevadel peab 1. oktoobril olema ette näidata neli laeva, olgu need omad või ajutiselt renditud, sest majandusministeeriumiga (MKM) sõlmitud leping näeb ette, et kui vedaja ei alusta teenusepakkumist kokkulepitud mahus, on ministeeriumil õigus nõuda kuni viis miljonit eurot leppetrahvi.” on õige jutt aga mitte täielik jutt sest jutust on MAHU kõrval puudu sõna KORRAS.. Tegelikult “TS Laevadel peab 1. oktoobril olema ette näidata neli laeva, olgu need omad või ajutiselt renditud, AGA PEAVAD OLEMA EHITATUD SPETSIAALSELT NENDE LIINIDE JAOKS! Kuna lootus on, et Leiger ehk jõuab, siis lepingu täitmiseks võibolla oleks teoreetiline võimalus, kui TS alustaks vedu oma Leigeri… Loe rohkem »