Fotogalerii: Daniel Eriksen andis Augustibluusil kaks suurepärast kontserti

Liina Valdre

liina.valdre@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 13

Daniel Eriksen.Daniel Eriksen. Foto: Arvo Tarmula

Juba kolmandat korda Augustibluusill ülesastunud Daniel Eriksen andis sel aastal Haapsalus lausa kaks kontserdi – laupäeval raudteejaamas ning pühapäeva hommikul kuursaalis.

Kui alguses võis karta, et enamik festivalikülalisi pühapäeva hommikul alles puhkavad ennast välja laupäevastest kontsertidest või on juba kodudesse laiali sõitnud, siis õnneks oli see hirm alusetu. Hoolimata sellest, et üleeilne festivaliöö lõppes nii mõnegi jaoks alles kella viie ajal hommikul, oli kuursaal ka pühapäeva hommikul rahvast täis ja see kohale tulnud inimesed ei pidanud kindlasti oma otsust kahetsema.

Mõlemal kontserdil esitas suurepärase slaidkitarristina tuntud Eriksen nii oma originaalloomingut kui ka absoluutsesse bluusiklassikasse kuuluvaid teoseid nagu näiteks "House of Rising Sun", „Goodnight Irene”ja „John the Revelator”.

Kui Eriksenilt uurida, kas ei olnud raske niimoodi järgmisel hommikul kohe teist kontserdi otsa mängida, raputas mees pead. „Me oleme sel suvel tihedalt tuuritanud ja sellise graafikuga juba harjunud,” rääkis Eriksen.

Augustibluusi teeb Erikseni sõnul eriliseks just Haapsalu linn ise. „Mitte igal pool ei ole võimalik kontserte korraldada keskaegses lossihoovis,” nendib Eriksen. Kahel varasemal korral on Eriksen ka ise lossihoovis mänginud.

Lisaks sellele, et Eriksen rõõmustav festivali publikut tänavu lausa kahe kontserdiga, jõudis ta ka ise mitut kontserti kuulama. „Ma veetsin terve eilse õhtu kontsertidel. Eriti hea mulje jättis mulle Cary Morin. Ta lood ja muusika on lihtsalt suurepärased,” tõi Eriksen välja. Ühtlasi kiitis ta ka Susan Santose esinemist.

Erikseni puhul on kohati raske uskuda, et tegemist on Norrast pärit muusikuga, tema esinemistest on lihtsalt midagi nii ehedalt ameerikalikku. Erikseni tee bluusini algas lapsepõlves Elvise kuulamisega, oma eeskujudena on ta nimetanud veel näiteks Blind Willie Johnsonit ja Missippi Fred McDowellit.

Erikseni mängustiili kohta on öeldud, et see kombineerib mudast Mississippi deltabluusi New Orleansi rütmide, gospeli ekstaasi ja boogie-woogie energiaga. Pea kõikal maailmas mänginud Eriksen on jaganud lava selliste raskekaallastega nagu B.B. King, John Mayall, Robert Plant, Roy Rogers, Eric Sardinas ja paljud teised.

2006. aastal ilmus Eriksenil kriitikute ja fännide poolt soojalt vastuvõetud debüütplaat „Ya Ya“. Sellele järgnes veelgi palavama vastuvõtu osaks saanud „Muddy Days“. 2012. aastal lindistas Eriksen oma EP „Grey Goose“ juba Memphises ning 2014. aastal ilmunud „Moonshine Hymns“ sai Norra muusikaauhinna bluusi kategoorias.

Vaata ka Tõnis Kriki fotogaleriid Daniel Erikseni raudteejaama kontserdist:

Daniel Eriksen (9) Daniel Eriksen (8) Daniel Eriksen Daniel Eriksen (6) Daniel Eriksen (5) Daniel Eriksen (4) Daniel Eriksen (3) Daniel Eriksen (2) Daniel Eriksen.       

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments