Lihula lillkirjafestival tuleb kuuendat korda

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lihula lilltikandi festival

Maie Roos ja roositud tekk. Arvo Tarmula

Pühapäeval kogunevad Lihulas taas Lihula lillkirja meistrid ja huvilised. Juba hommikul kella kümneks on Lihula lilltikandi selts kutsunud kõiki üles tulema Lihula ja miks mitte ka muude Eesti paikade rahvarõivaid tuulutama. Kel rahvarõivad olemas, pangu need selga ja tulgu kella kümneks Lihula mõisa ette. Sealt liigutakse rongkäigus kõlakoja juurde, kus algab kuues Lihula lillkirjafestival.

Kella üheni päeval saab kõlakojas kuulata ettekandeid. Silja Nõu kõneleb sellest, kuidas rahvarõivaid hooldada ja hoida, Mari-Liis Pruul Lihula rahvarõivaste kaanonitest ja loomulikkusest. Esineb ansambel Veerepeal, Lembe Maria Sihvre ja Silja Nõu kommenteerivad ansambli rahvarõivaid.

Kell üks algab Lihula mõisas rahvaülikooli ruumes võistutikkimine. Samal ajal on kõigil rahvarõivakandjail võimalik endast lasta pilti teha – pildistab Kermo Figol.

Kuues lillkirjafestival lõpeb kell pool neli. Osalejate vahel loosiitakse välja tikitud ese.

Juba täna võib aga mõisa vaatama minna Lihula kõige teenekama lillkirjameistri Maie Roosi isikunäitust "Maie Roos ja roositud tekid" ning teisigi roositud tekke.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments