Läänemaa sõbrad arutlesid riigireformiteemadel

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5

 

Eile kogunes maavanema kutsel Lääne maavalitsuses Läänemaa sõprade klubi, teatas Lääne maavalitsuse pressiesindaja Liivi Ollino.

Tegemist on Läänemaalt pärit või Läänemaal tegutsevate ettevõtjate, avaliku elu tegelaste ja poliitikute kokkusaamisega, kus räägitakse maakonna arengust, tulevikust, plaanidest. Seekordseteks teemadeks olid käimasolev haldus- ja riigireform. Arutleti, millised need protsessid on ja millised on nende võimalikud tagajärjed Läänemaale.

Maavanem Neeme Suure sõnul määravad need protsessid Läänemaa käekäiku väga pika aja jooksul. Ta tutvustas paarikümnele kohaletulnule reformide hetkeseisu ning võimalikke valikuid. Elavat arutelu ja vaidlusi tekitas regioonide tasandi moodustamine. Kokkutulnutel oli erinevaid arvamusi selle kohta, milline oleks Läänemaa jaoks parim lahendus. Ehkki riigireformi üks eesmärk on tuua riik inimestele lähemale, väljendasid kohalolijad kahtlusi, et reaalses elus võib tulemus osutuda vastupidiseks.

Enam kui 2 tundi kestnud kokkusaamise lõpus leiti, et teema on ülioluline ning arutelud sel teemal peavad jätkuma. Juba lähiajal on plaanis tulla uuesti kokku ning kaasata siis ka kohalike omavalitsuste ja volikogude esindajad.

Fotod: ARVO TARMULA

kampmann rehkalt maavalitsus suur uus taal väli soomre aigro

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Herbert+ving
7 aastat tagasi

Sõber koorib sõbra naha!

huvitav
7 aastat tagasi

Need inimesed on kõigi arengutega väga hästi kursis. Selline kohtumine oleks võinud olla ette valmistatud ka nii, et kokkuvõttes oleks sündinud ka mõni konkreetsem ettepanek või otsus. See et teema on oluline ja vaja edasi arutada- kas selleks on tõesti vaja väga hõivatud inimestel kokku tulla ja mitu tundi ühes toas koos istuda?

vastuseks
7 aastat tagasi
Reply to  huvitav

Kui need inimesed oleks arengutega hästi kursis siis toimuks ka areng. Aga ainus areng mis toimub on taandareng ja ääremaastumine.

Unesnõiduja
7 aastat tagasi

Need niinimetatud läänemaa sõbrad ongi korraldanud selle et igal aastal küüditatakse läänemaalt jälle üle 300 läänlase.