Ridala volikogu hakkab uuesti nime üle hääletama

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Ridala vallavanema valimised (arvo tarmula) (25) Reimo Nebokat

Ridala volikogu liige Reimo Nebokat (Reformierakond) toetab Haapsalu nime. Foto: Arvo Tarmula

Ridala volikogu hääletab tänasel volikogu istungil uuesti Haapsalu linna ja Ridala valla ühinemisejärgse nime üle.

Ridala volikogu liige Reimo Nebokat (Reformierakond) ütles, et tema toetab Haapsalu linna nime. Ta selgitas, et nime pärast ei tohiks küll ühinemist ära jätta. Ühisnemisleping on Nebokati sõnul Ridala poole kaldu, see tähendab, et Ridalal on ühinemisest rohkem võita. „Oleme võitnud ka siis kui loovutame Ridala nime,” teatas Nebokat.

15. juunil peetud Ridala volikogus hääletati Haapsalu nimi maha. Haapsalu linna nime poolt hääletas viis volikogu liiget, Ridala valla poolt aga kaheksa.  Haapsalu linnapea Urmas Sukles on öelnud, et Haapsalu nime osas järele anda ei kavatse.

Kui Ridala valla ja Haapsalu linna ühinemine peaks nimevaidluse tõttu takerduma, võib tekkiv omavalitsus ilma jääda ligi 1,1 miljoni euro suurusest ühinemistoetusest. Riik maksab ühinemistoetust ainult vabatahtlikult liitunud omavalitsustele. Ridala volikogu esimees Olev Peetris märkis eelmisel istungil, et sellisel juhul paneb valitsuse ühinemiskomisjon Ridala ikkagi Haapsaluga kokku.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Maali
7 aastat tagasi

Vaielge, vaielge! Lõpuks ühineb Ridala vald Lääne-Nigulaga. Ja Haapsalu linn pühkigu suu puhtaks nii Uuemõisast kui Kiltsist ja Paralepast. Kuidas küll Nebokat ei mõista, et Haapsalu linn ei laiene kohe kuidagi kui rahvast jääb seal järjest vähemaks. Ja kuulatagu oma inimesi! Aga reformikad on ju alati rahvast üle sõitnud.

huvitav
7 aastat tagasi

ja kogu selle tralli juures, mis riigireformi ümber käib, pole suurt midagi kuulda, mida siis sellistest liitumistest kasu saadakse. Mehhaaniliste nuppe ümber tõsta ja piiri ringi joonistada ei tekita mingisugust lisaväärtust. Mõni üksik ametnik vast kaotab töö aga selle raha kokkuhoida on väga marginaalne sellekõrval milliseid kulusid liitumised kaasa toovad. Huvitav, et nendest viimastest ei räägita- aga isegi siltide/kohanimede vahetus maksab päris suure summa. Kaks vaest kokku panna ei tähenda rikkaks saamist. Kahju,et Eestis ei leidu riigijuhtide hulgas inimest, kas riigireformi sisulistest küsimustest oskaks ja tahaks rääkida. Selle asemel on malemäng ja loosungid “teenuste kvaliteedist” (me kõik teame mida see… Loe rohkem »

einoh
7 aastat tagasi

keda nüüd siis veel ära ostetud on, ah

haaps
7 aastat tagasi

Eks see Ridala võib siin jonnida palju tahab, ega Haapsalu ikka Ridala nimega nõus pole. Saan aru, et linn jääb ikka ja alati Haapsaluks, aga ühinenud omavalitsuse nimeks ei taha linn ikka Ridalat.

Rahvast roomikuga üle
7 aastat tagasi

Poisinaga see Nebokat ja ei midagi muud. Suur sullerdaja. Miks ei ole siiamaani rahvaküsitlust Ridalas läbi viidud, mida lubati? Kas suu on vett täis? Nebokatil on ju kombeks seljaga rahava poole istuda. Issand, milline naga.
Kairi K-ga nõus, umbusaldus tolgustele, kes rahvast ei pea mitte iva eestki. Tõenöoliselt on talle jah “midagi lubatud” Haapsalu linna poolt.

Volli,+saarlane
7 aastat tagasi

Ajakirjanik kasutab kirjutises vale terminit ja nüüd kõik korrutavad järele.

Ridala ja Haapsalu ei kavatese liituda, jutt on ühinemisest. Liitumise korral suureneb üks omavalitsus teise (teiste) arvelt ja teine (teised) lihtsalt likvideeritakse (a+b=A). Ühinemise korra kaovad kõik ühinejad, ja luuakse täiesti uus omavalitsus (a+b=C).

Läänemaa jääb minule kaugeks ja ma eis saa probleemi sisust aru – Lääne maavanem tahab teha üht “Suur”-Läänemaa omavalitsus. Teised omavalitsused vaatavad amma teiste maakondade poole ja “Suur”-Läänemaa saabki tekkida ainult Haapsalu+Ridala. (Suur-)Läänema valla nimevaidlus?

Maavana 2
7 aastat tagasi

Saab olla ainult üks võitja. Ridala on nii või naa igas võimalikus kriteeriumis juba kaotaja. Magati ikka korralikult see liitumiste värk maha.

Maavana
7 aastat tagasi

Ridala valda teavad ainult seal elavad inimesed. Haapsalu nime teab terve Eesti. Ainult oma mätast nähakse, masendav kui väiklased inimesed ikka saavad olla.

sedap
7 aastat tagasi
Reply to  Maavana

Veel mõni aasta ja Haapsalu kui linn on vaid nostalgiline ajalugu. Tulge kord sealt lossipargi müüride vahelt välja ja vaadake, mis ümberringi toimub!

Juss
7 aastat tagasi

Ridala on sundseisus. Pole vahet kellega liitub oma nimest ikka ilma ja kui ise ei liitu sunnitakse liituma. Ei mõista mida need nimehullud seal volikogus saavutada üritavad.

Kairi Kliss
7 aastat tagasi

Ei saa aru, kas kellelegi on midagi lubatud, et teisiti peaks hääletama? Äkki peaks umbusaldus hääletuse ka uuesti tegema. Endiselt ei saa ma aru, mida me võidame, kui juba nime kaotame. Ehe näide, et valla huvide eest võimulolijad küll ei taha seista.