Krahviaia rekonstureerimishanke võitis Rannavesi Ehitus OÜ

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Krahviaed Arvo Tarmula

Krahviaia rekonstrueerimine algab augustis. Foto: Arvo Tarmula

Teisipäeval toimunud Haapsalu linnavalitsuse istungil kinnitati Krahviaia ehitushanke võitjaks Rannavesi Ehitus OÜ.

Linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbuse sõnul oli Rannavesi Ehitus OÜ pakkumine summas 195 999 eurot ja 30 senti. Rannavesi ehituse pakkumine oli ka soodsaim. Kokku tegi väljakuulutatud hankele pakkumise kolm ettevõtet. Kõrgeim pakkumine oli 297 000 eurot.

Linnavalitsus soovib rekonstrueerida Krahviaia põhiteed, rajada vallikraavi poolse pargiala drenaaži ja jalutusteed ning paigaldada infostendi, pingid ja prügikastid. Ehitustööd Krahviaias algavad augustis.

Haapsalu Krahviaia park hõlmab territooriumi piiskopilinnuse idaküljel. Aastal 1827 ostis perekond De la Gardie selleks ajaks juba valminud lossi koos aiaga. Niinimetatud Krahviaias kasvasid ploomi-, kirsi- ja õunapuud, samuti oli puukool 5000-6000 pirni- ploomi- ja õunapuuga. Pargis oli ka lusthoone ja pargipaviljon. Linnuse ja krahvilossi vahele kujundati park.

Eesti iseseisvumise järel ostis lossi riik. Krahviaeda kasutati aastaid linna aiandina ja park kaotas oma esialgse ilme, praegune puistu pärineb põhiliselt 1960ndatest aastatest. Aastast 1959 kuulub park koos linnuse pargiga Eesti kaitsealuste parkide hulka. Krahviaed koos Lossipargiga kuulub ühtlasi Väinamere linnuala ja loodusala hulka ning on nelja teise kaitsekategooriasse kuuluva nahkhiireliigi püsielupaik.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
arvaja
7 aastat tagasi

kui Käsu Taavi enam ei võida siis võidavad Tallinna ettevõttedja kohalikel jälle tööd vähem.nagu teehooldusega läks

Andree
7 aastat tagasi

aga point on selles et Haapsalus võidab kõik hanked KÄSU TAAVI…ja nii juba 15? aastat..

Kadestajatele
7 aastat tagasi

Aga keegi ei keela ka teil osaleda hangetel, nii kadestamisele vahelduseks 🙂

arvaja
7 aastat tagasi

vähemalt kohalikud saavad tööd

Chan
7 aastat tagasi

kallid sõbrad. ma loodan, et mu hea sõbra disc ka leidma kraavist üles. seal päris palju nõgestab, aga ma usun, et mehed teevad hea töö ja probleem lahenduse leidub.

Lembitu
7 aastat tagasi

käsu Taavi võidab KÕIK hanked Haapsalus…

Nipitiri
7 aastat tagasi

See ju selge korruptsioon !

näedsa
7 aastat tagasi

taavi käsk võitis.

Hah
7 aastat tagasi

Kus Kapo nüüd on?

Sass
7 aastat tagasi

Oh jummal…