Reimo Nebokat: reformierakondlased on haldusreformi vedurid

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Ridala vallavanema valimised (arvo tarmula) (25) Reimo NebokatReimo Nebokat Ridala vallavanema valimistel. Foto: Arvo Tarmula

Reformierakonna peasekretär Reimo Nebokat teatas pressiteate vahendusel, et reformierakondlased on 62 omavalitsuses haldusreformi vedurid, kes tõstavad avalike teenuste kvaliteeti, mille tulemuseks on parem transpordikorraldus, rohkem sotsiaalteenuseid, suurem lasteaedade ja kodukoolide valik.

„Kõige suurema mõjuga järgmistele kohalikele valimistele on käimasolev haldusreform, mille tulemusena võib linnade ja valdade koguarv väheneda kolm korda – seitsmekümne omavalitsuseni,“ ütles Reimo Nebokat pühapäeval toimunud Reformierakonna Üldkogul.

„Tänase seisuga on Reformierakonnas 34 linnapead ja vallavanemat ning 35 volikogu esimeest, kes on eestvedajad haldusreformi õnnestumisel. Eesmärgiks on paremad avalikud teenused – parem transpordikorraldus, rohkem sotsiaalteenuseid, suurem lasteaedade ja kodukoolide valik ning asjatundlikum partnerlus ettevõtjatega,“ lausus Nebokat.

„Järgmised kohalikud valimised saavad olema erilised veel kahel olulisel põhjusel. Nimelt, esmakordselt saavad valida 16- ning 17- aastased noored. Eeldades neilt keskmist aktiivsust, võib see tähendada reaalselt 15 000 valija lisandumist. See aitab kaasata senisest enam noori avalike asjade arutamisse ja otsustamisse – näiteks koolivõrgu, spordirajatiste ja vaba aja veetmise võimaluste osas,“ märkis Nebokat.

„Samuti on tuleva aasta valimistel riigikogu liikmetel õigus volikogusse valituks osutudes täita volikogu liikme ülesandeid, mis muudab volikogud informeeritumaks ja riigikogu teadlikumaks kohaliku elu probleemidest,“ lisas ta.

„Kindel on see, et Reformierakond läheb 2017. aastal tegema aegade parimat kohalike valimiste tulemust," märkis Reformierakonna peasekretär.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
einoh
7 aastat tagasi

kus nüüd ütles – vedurid, noored paravossid

mina
7 aastat tagasi

Reform on võimul olnud kaua, kuid rong on läinud ja relsid on mahamüüdud ning rahad kilekottis. Kas sellist vedurit jällegi lubatakse? Rahvast kaua ei peta!

tark siilike
7 aastat tagasi

Poliitiku jutu järgi paistab, et tegu on pigem meditsiinilise probleemiga… normaalne inimene sellist soga suust välja ei ajaks….

Kübe
7 aastat tagasi

Haldusreformi vedurid ja Eesti arengu pidurid. Mis seal siis ikka Nebokat Peetrikese juhiks!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tiiuke
7 aastat tagasi

Küll on kena ,
küll on hea !
Järgmistel kohalikel valimistel
saavad noored valida .

Ei me vali Nebokatti ,
Neeme Suurt ega mingit refirotti .
Aina lubadused : suur ja suurem ,
no kust tuleb kodukoolide valik suurem ,
kui on jäänudki üksainukene kool .

Olete juba köik ühte patta kokku löönud,
ei see ole meile röömu toonud .
Nüüd aga sellesama haldusreformi veduriga
tömmake köik ,asjalised, kähku minema .

Ei te enam vöimu näe ,
teid kindlasti me valima ei läe .
Valituks saab kindlalt see ,
kes enneköike mötleb meie rahva heaolule !

Maali
7 aastat tagasi
Reply to  Tiiuke

Tore ja õige luuletus. Reformikatest on rahval tõesti kõrini. Palju lollusi neil veel jätkub.

maakas
7 aastat tagasi

Nii see reform Eesti ära hävitas. 34 linnapea ja 35 volikogu esimeest,millisel alatul moel te nad pukki saite. Kas nii nagu Sauel ja Ridalas. Lubate ulmelisi asju, ühinejatele raha jpm.,tegelikult teil pole seda raha,miks hakkate osa kaupa raha maksma.Ja annaks jumal,et teid rohkem ei valitaks! Suured lubajad ja valetajad!Noori võite juurde saada,loodame et nemad on ausamad ! REIMO kus on sinu poolt eelmistel valimistel lubatud tasuta internet???????

????
7 aastat tagasi

Pole ammu midagi nii lamedat lugenud , vanasti kirjutas Lärri nüüd uued klounid.
Nebokatile., millal siis tasuta netti uues suures omavalitsuses saama hakkab, nagu lubati?

ei tea
7 aastat tagasi

palju haridust on Nebokati ja Suurel,intelligentsi hulka on mõõdetud?

jah
7 aastat tagasi

just need , mis haapsalu jaama ees seisavad ja muuseumieksponaadid on

phd
7 aastat tagasi

Reformierakond on kivi uppuja kaelas ja uppujaks on eesti rahvas. Aga kuna uppuja päästmine pidavat olema uppuja enda asi siis sellega tegelema ei pea. Teiseks – tegeleda tuleb põhjustega mitte tagajärgede tagajärgedega.