0

Maavanem kutsub üles suurvalda tegema

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Neeme Suur ja Mikk Lõhmus. Foto: Arvo TarmulaLääne maavanem Neeme Suur peab Suur-Läänemaa sündi endiselt võimalikuks, Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus endiselt mitte. Foto: Arvo Tarmula

Lääne maavanem Neeme Suur leiab, et veel pole hilja moodustada Läänemaal maakonnasuurune vald. Ettepaneku üheks vallaks ühineda võiks Suure sõnul teha Haapsalu.

Maakonnasuuruse valla moodustamise võtmepositsioonis on kolm omavalitsust: Haapsalu, Ridala ja Lääne-Nigula. Maakonnasuurune omavalitsus moodustuks ainult siis, kui kõik kolm oleksid nõus. „Ilma Haapsaluta pole asjal mõtet, Ridala lahutab Haapsalu ülejäänud maakonnast ja Lääne-Nigula lahutab põhja ja lõuna,” ütles Suur.

Haapsalu linnapea Urmas Sukles ütles eelmisel reedel, et jääb juba varem välja öeldud seisukohale. Maakonnasuurust valda moodustada on kord juba proovitud ja siis Sukles seda ei pooldanud. „Ma ütlesin juba siis, et niisuguse muudatuse initsiatiiv peab tulema ülevalt, mitte alt,” ütles Sukles eile.

Suklese sõnul on uue katsega maakonnasuurust valda moodustada lootusetult hiljaks jäädud. „Tekkimas on kolm tugevat omavalitsust – Haapsalu, Lääne-Nigula ja Lihula. See on suur samm edasi,” ütles Sukles.

Neeme Suure sõnul aga piisab aega, et kokku leppida. „Kui on tahtmist, siis jõuaks ka praegu,” ütles Suur.

Suure sõnul on Läänemaa valdade liitumislepingud põhiolemuselt lihtsad. Keegi suuri muudatusi ei plaani. Ühtegi kooli kinni ei panda. Lubatakse säilitada praegune seis ja tagada, et elu ei läheks halvemaks. Sellist lepingut kokku kirjutada ei ole Suure sõnul eriti keeruline ega aeganõudev.

Kui moodustuks maakonnasuurune vald, võiksid Lihula ja Hanila jääda Läänemaa koosseisu ega peaks liituma Pärnumaaga.

Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus ütles Lääne Elule, et aasta alguses maakonnasuurusest omavalitsusest loobumine oli õige otsus. Toona oli just Lääne-Nigula see, kes ütles maakonnasuuruse valla moodustamisel ei. „Asjaolud ei ole muutunud. Volikogus ei leidnud Läänemaa suurvalla idee ühtegi poolehoidjat ja üle-eestiline läbirääkimiste käik näitab, et ühtegi maakonnapõhist valda tekkimas ei ole,” ütles Lõhmus.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Ärni
Ärni

Ei mingit Suur -Läänemaad ! Mikk Löhmus ,kogu läänemaa on sinu poolt,ole kindel oma otsuses .Kas hakkame allkirju korjama,ainult anna LEs teada .See Neeme Suur pöeb suurushullustust ,kui ta perenimi on kogemata Suur,ei pea köik suur olema. Tegelikult hingelt ja möistusest on ta väike .Teenib vöimuerakonna kannuseid.Valijad,järgmine kord ikka vaadake,keda valite .

Pealkiri on ikka see et
Pealkiri on ikka see et

Sotsist maavanem kutsub ülesse reformierakonna ideedele alluma. Otustustasandi kaugemele venitamine abivajajatest vähendab abi kättesaadavust – SEE ON SELLE REFORMI SISU. See võimaldab võimalikult suured kulud jätta tavakodaniku kanda ja vähendada riigi kulusid inimese kohta peale seda kui ta on läbi 68% maskukoormise inimese paljaks röövinud. Muud moodi kui genotsiid seda nimetada ei saa.

sihver
sihver

…lubatakse…,kes lubab?
Endal praktiline kogemus puudub,aga ajab peale……
Siis on “töö tehtud”,kui rajoon on kaardil…..

wpDiscuz