0

Päästeamet hoiatab: metsad on väga tuleohtlikud

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Tulekahju Puises 125

Riigi ilmateenistuse teatel on Eesti metsad praegu väga tuleohtlikud ja olukorra paranemist lähiajal ei ennustata. Päästjatel on tänavu tulnud tegeleda juba 90 metsapõlenguga. Lahtise tule kasutamine on looduses seetõttu lubamatu. Arhiiv

Päästeameti tuleohutusjärelvalve osakonna juhataja Marko Rüü sõnul saavad metsatulekahjud enamasti alguse just inimeste hooletusest: „Suur kahjutuli võib kuivas metsas puhkeda ka pisikesest sädemest, mis pärineb lõkkest, suitsukonist või isegi auto summutist. Seega tuleks looduses vältida igasuguse tule kasutamist ja veenduda oma tegevuse ohutuses. Praegu valitsevat tuleohtu ei leevenda ka lähiajal oodatavad hoovihmad. Tänavu on päästjad pidanud tegelema juba 90 metsapõlenguga ja see arv suureneb iga päevaga. Kustutamisega hõivatud päästjate ja päästetehnika tõttu kannatab reageerimine teistele õnnetustele. Inimeste hooletus võib igas mõttes väga kulukaks minna.”

Viimaste nädalate suuremad metsatulekahjud puhkesid Valgamaal Hummuli vallas, kus põles 42 hektarit, ja Lääne-Virumaal Sõmeru vallas, kus oli tules 11 hektarit. Väiksematest põlengutest saab päästeamet mitu teadet päevas.

Vaata riigi ilmateenistuse tuleohu kaarti: http://www.ilmateenistus.ee/ilm/prognoosid/hoiatused/

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz