Lillekandjad on nüüd ametlikult avatud

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Paul Uibopuu Lillekandjad Foto Arvo TarmulaSkulptuuride autor Paul Uibopuu loodab, et Haapsalu võtab tema Lillekandjad omaks. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu Promenaadil kuulutati täna avatuks Lillekandjate skulptuurid.

Kaks Lillekandjat valmistas Roman Haavamäe omaaegsete skulptuuride eeskujul kiviraidur Paul Uibopuu.
Uibopuu pidas tagasihoidliku kõne. "Ma loodan, et Lillekandjad hakkavad inimestele meeldima ja võetakse omaks," ütles kunstnik.

Haapsalu linnapea Urmas Sukles tuletas meelde, et Lillekandjate uuestisünd sai teoks tänud Reformierakonna liikmele Lauri Luigele, kes tõi 2015. aasta riigieelarvest 10 000 eurot katuseraha, mille eest skulptuurid valmis tehti.

Luik avaldas lootust, Haapsalu kunstiväärtuste taastamisega jätkatakse ka edaspidi, sest need on lahutamatu osa maalilise kuurortlinna imidžist.

Roman Haavamäe Lillekandjad hävisid 1939. aastal. Uibopuul oli algsetsest kujudest kasutada vaid paar udust pilti, millest ta uusi skulptuure tehes lähtus.

Lillekandjate avamine. Tarmula0117 Lillekandjate avamine. Tarmula0116 Lillekandjate avamine. Tarmula0115 Lillekandjate avamine. Tarmula0114

Lillekandjate avamine. Tarmula0111 Lillekandjate avamine. Tarmula0110 Lillekandjate avamine. Tarmula0109 Lillekandjate avamine. Tarmula0108Lillekandjate avamine. Tarmula0106 Lillekandjate avamine. Tarmula0105 Lillekandjate avamine. Tarmula0104 Lillekandjate avamine. Tarmula0103 Lillekandjate avamine. Tarmula0102

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments