Marimetsa matkaraja lõppu kerkib vaatetorn

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

IMG_2135

Marimetsa matkarada. Foto: Andrus Karnau

Mullu rekonstrueeritud Marimetsa matkaraja lõppu kavatseb riigimetsa majandamise keskus (RMK) ehitada vaatetorni.

RMK Lääne-Eesti piirkonna külastusjuht Marju Pajumetsa sõnul käib hetkel projekti koostamine. Pajumetsa sõnul võiks torn valmida hiljemalt tuleval aastal. Ta selgitas, et torn kerkib raskesti ligipääsetavasse kohta. Peale selle sõltub ehitamine suuresti ilmastikutingimustest.

Kuna Marimetsa raba on sookure, tedre, väikepistriku ja tutkase pesitsusalaks, ei luba keskkonnaamet materjali kohalevedu ja torni püstitamist teostada ajavahemikul 1. märtsist kuni 20. juulini.

Ühe võimalusena näeb RMK torni ehitamiseks talve, kus materjali saab mööda külmunud raba ATV-ga kohale vedada. Kaalumisel on kohalevedu ka käsitsi mööda matkarada või helikopteriga.

Vaatetorn tuleb kahe vaateplatvormiga ja 7,6 meetri kõrgune.

Samas kohas olnud vana vaatetorn lammutati matkaraja rekonstrueerimise käigus. Marimetsa rabas on praegu üks vaatetorn, mis on amortiseerunud ja läheb lammutamisele. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments