Poolfinaali pääsesid Haapsalu korvpallikool ja Eesti SK

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

IMG_8563

Haapsalu korvpallikool pääses poolfinaali. Foto: Arvo Tarmula

Pühapäeval peeti Haapsalus Wiedemanni spordihoones kaks Läänemaa korvpallimeistrivõistluste veerandfinaali, kus selgus, kes mängivad otse poolfinaali pääsenud Nõva ja Askusega.

Eesti SK sai Tradilost jagu kindlalt, kuid korvpallikooli ja Lihula mängu võitja selgus alles viimasel minutil. Põnevust võis eelkõige oodata esimesest veerandfinaalist, kus kohtusid põhiturniiri neljas võistkond Lihula ja viiendaks tulnud Haapsalu korvpallikool. Lihula ja Haapsalu juhtusid mängima omavahel ka põhiturniiri viimases voorus. Siis võitis Lihula õige napilt 67:65.

Nüüd haaras noorte Haapsalu meeste võistkond kohe initsiatiivi. Seitsme minutiga suutsid nad juhtima minna kümne punktiga ja veerandaeg lõppes Haapsalu korvpallikooli võiduga 18:8. Teise veerandaja keskpaigaks oli haapsallaste edu kasvanud juba 15 punktile – 35:20. Lihula mehed viskasid peale küll, aga ei tabanud kuidagi. Esimene poolaeg lõppes 44:29.

Teiseks poolajaks suutis Lihula end kokku võtta ja paari minutiga vähenes vahe kümnele punktile – 36:46 Lihula poolt vaadates. Haapsalu korvpallikool võttis aja maha ja sai oma mängurütmi jälle paremaks. Kolmas veerandaeg lõppes 60:50 Haapsalu poiste kasuks.

Mängu viimane veerand kujunes õige pingeliseks. 2.37 enne lõppu oli vahe järsku vaid neli punkti. Lihula mehed võitlesid ennastsalgavalt ja tegid vastase rünnakute lõpetamiseks kiireid vigu. Alles 45 sekundit enne lõppu oli mängu tulemus lahtine – 76:71. Lõpuks võitis Haapsalu korvpallikool 83:76.

Haapsalu korvpallikooli treeneri Marek Pragi sõnul suutsid haapsallased hiljutise kaotuse võiduks pöörata tänu pikemale varumeeste pingile ja tõsisemale mängule, sest eelmisel mängul Lihulaga ei olnud kuigi suurt tähtsust.

„Mängu keskel tuli mõõn sisse: väsisime, tegime palju vigu,” ütles Pragi.

„Lihulast jagu saamiseks tuleb mängida kiiret mängu ja luua palju teravusi. See on neile senised kaotused toonud,” sõnas Marek Pragi. „Nende trumbiks on uskumatu meeskonnavaim ja meeletu tahtejõud.”

Poolfinaalis läheb Haapsalu korvpallikool kokku põhiturniiri võitja Nõvaga. „Kindlasti on meil Nõva vastu šanss, igal juhul proovime võita,” ütles treener.

Poolfinaalid on 16. aprillil ja medalimängud 17. aprillil. „Võitjaid on raske ennustada, sest kõik meeskonnad on korralikult komplekteeritud ja tulemust ennustada on äärmiselt raske,” ütles võistluste peakohtunik Rudolf Lumiste. „Igatahes võidab sellest vaid sport ja korvpall.”

Teises veerandfinaalis läksid kokku põhiturniiri kolmas Eesti SK ja viimane Tradilo. Eesti SK ei andnud Tradilole võimalustki ja sai 107:45 võidu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jou
8 aastat tagasi

Kui tradilo osaleb siis on siiski rekord, olenemata sellest kas nad oskavad mängida v mitte. Või tahad sa ss öelda et nt Wilt Chamberlaini NBA rekordid ei loe, sest ta tegi need nôrkade tiimide vastu?

juku
8 aastat tagasi

No see tradilo oli ju üks naljanumber ,mitte korvpalli meeskond. Rahvaliigaski poleks kolme sisse saanud… Mis kuradi ajaloost siin räägid ?

Eesti SK tegi ajalugu!
8 aastat tagasi

Põhiturniiri 5.vooru mäng Eest SK- Tradilo lõppes tulemusega 130:50 ehk +80 Eesti SK kasuks. See on Läänemaa korvpalli meistrivõistlustel ajaloo ülekaalukaim võit!