Postimees: Siim Kallas kandideerib presidendiks

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Siim_Kallas_2 Rudolf SimonSiim Kallas. Foto: Rudolf Simon

Postimehe andmetel peab Siim Kallas 16. aprillil rahvusooper Estonia kammersaalis kõne, mille lõpus ta teatab presidendiks kandideerimisest, vahendab BNS.

Esmaspäeva hommikul peaks kutse tulla kuulama Kallase pöördumist jõudma kohalike omavalitsuste juhtide, erinevate erakondade poliitikute, ettevõtjate ning arvamusliidrite postkasti, kirjutab Postimees.

Kõnest saab presidendivalimiste avapauk, misjärel Kallas ise ootab avalikke debatte Eesti ja maailma hetkeolukorra mõtestamisel. Pärast Estonias toimuvat üritust soovib Kallas kohtuda ka parlamendierakondade esindajatega.

Ühtlasi teatab Reformierakonna auesimees 16. aprilli esinemises Eesti Rahvuskultuuri Fondi allfondi loomisest, mille eesmärk on toetada kogukondlikku kultuuri.

Ükski teine võimalik presidendikandidaat pole seni oma kandideerimist avalikult kinnitanud. Eesti valib omale uue presidendi tänavu augustis-septembris.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mina
8 aastat tagasi

Mart Helme presidendiks!

Olen
8 aastat tagasi

Siimu POOLT!!!!!!!!!!!!!

ei saa aru...
8 aastat tagasi

… kuidas saab inimest süüdistada ilma süüdimõistva otsuseta! kas see mitte laimu alla ei lähe?

uba
8 aastat tagasi

Siim kallas polnud ju ainus seal riigikassa tühjendamise juures!Huvitav,et pandi nagu vande alla see lugu—ei tohi avalikustada enne teatud aastaid.Seni,kuni nad elavad?

juss
8 aastat tagasi

Kas vanal kommunistil piinlik pole?

rk
8 aastat tagasi
Reply to  juss

Arnold Rüütlist räägid?

rk
8 aastat tagasi

nii ja naa.
jah, see 10 milli on ähmane keiss. Aga mõelgea ka mis ajast. Siis toimus iga kuu mingi ähmane suurettevõtte “erastamine” ja misiganes muid tehinguid.
Hetkel on aga Siim Euroopas asjalik vend olnud, omab kogemusi, valdab keeli, pole muldvana ja mõtlemisvõime on olemas. Suht soliidne näeb välja.
PS. Vist isegi ei näri nätsu kui USA president maandub ega hoia Briti kuninganna kõrval käsi taskus 🙂

pole
8 aastat tagasi

meil muidusööjat vaja

to sihver
8 aastat tagasi

savisaar ei kõlba mitte kuskile ja kui aus olla,siis vahet pole,kes presidendiks peaks saama,rahul ei olda ikkagist…

sihver
8 aastat tagasi

Brüsselis peetakse miljoneid tühiasjaks.Meie presidenti ei vali,saame selle,keda ei taha.(?)Rahval pole ju otsustusõigust.Miljonid andeks anda,sest vaevalt veatut inimest leiab.Kes oleks väärt presidendikohta,on Savisaar.Välisminister las jääb paigale,sest paremat asendajat on ka kunst leida.Nüüd teisena kandideerib Indrek Tarand?

Ardi
8 aastat tagasi

Lõpetage see miljonite lugemine, millest teil endil ka aimu pole, kuid ikkagi presidendiks teda küll ei soovi.

to Ardi
8 aastat tagasi
Reply to  Ardi

Miks peaks lõpetama? 10 milli + 27 milli ja unustame ära?