Eelmisel aastal päästeti merel 64 inimest

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

merepääste

Päästjad jõuavad abivajaja juurde keskmiselt poole tunniga. Foto: arhiiv

 

Läinud aastal oli Läänemaal 23 merepäästejuhtumit, milles vajas päästmist 64 inimest, kuus inimest pääses ise.  

Kui merepäästejuhtumite arv on viimastel aastatel püsinud enam-vähem stabiilne, siis abivajajate ja ka päästetute arv oli tunamullusest suurem. Eelmisel aastal uppus Läänemaal üks inimene, sügisel merele läinud kajakisõitja.   

Haapsalu politseijaoskonna juhtivpiirivalvur Renee Kark ütles, et arvesse on võetud nii need merepäästejuhtumid, kus tõttas appi politsei merepäästeüksus, kui ka need, kus osutasid abi vabatahtlikud, liinilaevad või kopter.   

Kargi sõnul on enamik merepäästejuhtumeid seotud mootoririkete või madalikule sõitudega. Kui esimese eest pole keegi kaitstud, siis madalikule sõidud on enamasti seotud navigeerimisvigadega.

Tõsisemaid juhtumeid oli Kargi sõnul paar. Ta nimetas Soome jahti, mis Seasaare juures madalikule sõitis ja lekkima hakkas, ning ohtlik oli seis ka Vormsi lähedal, kui paat kolme kalamehega ümber läks. 

Politseistatistika näitab, et merel jõuavad päästjad abivajaja juurde keskmiselt poole tunniga. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments