0

Galerii: küüditamise mälestuspäev Haapsalus

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Hommikul asetasid Läänemaa Memento, naiskodukaitse Risti jaoskonna ja Kaitseliidu Risti malevkonna esindused mälestuspärja ning küünlad küüditatute mälestusmärgile Ristil.

Suure reede jumalateenistusel Haapsalu Jaani kirikus teenis piiskop Tiit Salumäe, laulis koguduse segakoor.

Keskpäeval pidas Tiit Salumäe toomkiriku ristimiskabelis küüditamise aastapäeva mälestuspalvuse. Läänemaa Memento nimel kõneles ühenduse esimees Arnold Aljaste, naiskodukaitse Lääne ringkonna esindajad asetasid lilled emaaltarile

Traditsiooniline mälestushetk peeti vabadussõja mälestussamba juures lossiplatsil.

Täna möödub küüditamise algusest 67 aastat. 1949. aasta 25. märtsist kuni 29. märtsini küüditas Nõukogude võim Siberisse üle 20 000 eestimaalase.

Fotod: Arvo Tarmula

 

Märtsiküüditamise teenistus 1 Märtsiküüditamise teenistus 2 Märtsiküüditamise teenistus 3 Märtsiküüditamise teenistus 4 Märtsiküüditamise teenistus 5 Märtsiküüditamise teenistus 6 Märtsiküüditamise teenistus 7 Märtsiküüditamise teenistus 8 Märtsiküüditamise teenistus 9 Märtsiküüditamise teenistus 10 Märtsiküüditamise teenistus 11 Märtsiküüditamise teenistus 12 Märtsiküüditamise teenistus 14 Märtsiküüditamise teenistus 15 Märtsiküüditamise teenistus 16 Märtsiküüditamise teenistus 17 Märtsiküüditamise teenistus 18

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz