Eesti võtab lähiajal Kreekast vastu esimesed seitse sõjapõgenikku

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

põgenik pagulane

Eesti kinnitas Kreekale, et võtab lähiajal Euroopa rändekava raames Kreekast vastu esimesed sõjapõgenikud, vahendas uudisteagentuur BNS.

Nende seas on üks viieliikmeline Iraagi perekond, üks mees Süüriast ja üks mees Jeemenist, teatas siseministeerium BNS-ile.

„Meie siseturvalisuse asutused on tänaseks andnud endast parima ning saame kinnitada esimeste kaitset vajavate sõjapõgenike peatset jõudmist Eestisse. Kui kõik läheb hästi, jõuavad nad siia järgmisel nädalal. Saabumisel võetakse nad koheselt tugiisikute hoole alla.  Samas soovime mõistmist, et need inimesed vajavad kaitset ja ei soovi avalikkuse tähelepanu, mistõttu täpsema ülevaate anname pärast inimeste jõudmist Eestisse,“ ütles siseministeeriumi korrakaitse- ja migratsioonipoliitika asekantsler Raivo Küüt. „Eesti soovib rändekriisi lahendamisel aktiivselt osaleda ning me aitame solidaarselt teiste Euroopa Liidu riikidega nii palju kui meie võimuses. “

Eestisse saabuvad inimesed tulevad piirkondadest, kus hirm oma turvalisuse pärast on igapäevane. „Tulijate jaoks ei asenda ükski kohanemisprogramm eestimaalaste avatud südant ning meie kõigi võimuses on teha nii, et kõik Eesti elanikud – ka need, kelle jaoks on see uus kodumaa – tunneksid end Eestis turvaliselt ja vajalikena,“ lisas Küüt.

Lisaks on Kreeka Eestile esitanud 12 Süüriast, Jeemenist ja Iraagist pärit inimese toimikud. Nende seas on kolm perekonda ning üks üksik mees.

Nii juba Eestilt kinnituse saanud kui ka nüüd esitatud inimeste puhul toimub kõigepealt inimeste seni esitatud info läbivaatamine ning seejärel viivad Eesti eksperdid kohapeal kõigi esitatud inimestega läbi intervjuu. Kui taustakontroll ja intervjuu näitavad, et tegemist on inimestega, kes tõesti vajavad rahvusvahelist kaitset ega kujuta endast ohtu, annab Eesti omapoolse heakskiidu.

Ümberpaigutatavatelt inimestelt küsitakse, kas nad soovivad Eestisse elama asuda. Viimase etapina tehakse inimestele tervisekontroll ja korraldatakse nende transport Eestisse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Medja
8 aastat tagasi

Allahu Akhbar

jvv
8 aastat tagasi

Ehk saan endale tugeva ja tõõka sulase.

mõtled
8 aastat tagasi
Reply to  jvv

kitse

olaf
8 aastat tagasi

Kõik tuleb tagasi saata või mitte vastu võtta. See peaks olema ka nende inimeste huvides.

?
8 aastat tagasi

Tõesti üks üksik mees, millest see valik?

kvoot
8 aastat tagasi
Reply to  ?

kohustab, agarus ajab taga

läänlane
8 aastat tagasi

Pere lastega- OK, aga miks üksikud mehed? Kas neil ei ole peret? Kas pere tuleb pärast järele? Kui vanad mehed? Kas vanurid või noored elujõudu täis mehed, kes lihtsalt tahavad Euroopasse ja ei taha oma maad kaitsta? Selliste üksikute meesterahvaste hulgas neid pahalasi kõige enam ilmselt ongi. Pereisad vast mõtlevad ikka rohkem oma perele ja ei kipu pommivöösid endile nii kergelt ümber siduma.

läänlasele
8 aastat tagasi
Reply to  läänlane

Ühe õhku lennanud Pariisi terroristi naine pärast sotsiaalmeedias uhkustas, kui uhke ta oma mehe teo üle on. Nii et pole ka pere puhul miski välistatud.

Tõnn
8 aastat tagasi
Reply to  läänlasele

oluline see, keda kummardatakse. Seda üllatavam oli minu jaoks kui Vabariigi kodanikes experdid väitsid, et hunt kodu juurest ei murra. Nende ülla eesmärgil nimel ollakse valmis kogu suguvõsa ohverdama.