Salajõe küla elanikud asendasid kalapeo ruubaralliga

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Salajõe 001 (urmas lauri) (26)

Lääne-Nigula valla Salajõe küla elanikele on juba aastaid muret teinud kodukoha põhjavee halb kvaliteet.

Selleks, et tõmmata ähelepanu puhta vee tähtsusele, oli pühapäeval Salajõel veepäev ja peeti ruuubarallit. Paaril viimasel aastal on olnud meedias korduvalt juttu Salajõe elanike murest oma kehva kvaliteediga põhjavee pärast. Kaevuvesi on Salajõel hägune ja halva lõhnaga eeskätt suurvee perioodil ja peale tõsisemaid sadusid. Kohalikud on näinud süüd lähedal asuval turbakaevandusel. Et juhtida tähelepanu puhta vee tähtsusele, on külarahvas hakkanud korraldama veeteemalisi teabepäevi, vahendas „Aktuaalne kaamera“.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments