Ridala valla elanikud kogusid Toomas Schmidti toetuseks üle 220 allkirja

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

toetuskiri ridala

Täna viis Puise küla elanik ja ettevõtja Leili Jõgisoo Ridala vallavalitsusse paberid 226 inimese nime ja allkirjaga, kes soovivad praeguse vallavanema Toomas Schmidti ja tema meeskonna jätkamist valla juhtimisel.

"Meie, allakirjutanud, toetame vallavanem Toomas Schmidti ja tema meeskonna (Toomas Vallimäe, Valli Ender) edasist jätkamist valla juhtimisel," teatab tekst toetusavaldustel, mis on tulnud neljast erinevast piirkonnast.

Valla registripidaja-referent Kaire Viiluste, kes avalduse vastu võttis, nentis et 20 vallaametis töötatud aasta jooksul pole tema silmad ühtegi nii massilist toetusallkirjade kogumist veel näinud.
"Homme hommikul annan selle kirja volikogu esimehele üle ja enne istungit peab ta selle volikogule ette lugema, et näidata valla kodanike meelsust. See on suur hulk allkirju," ütles Viilust.

Homsel Ridala vallavolikogu istungil kell viis õhtul toimub Toomas Schmidtile umbusaldusavalduse üle hääletamine.

"Kui midagi peab tegema, no siis peab midagi tegema," kostis Jõgisoo vastuseks Lääne Elu küsimusele toetusallkirjade kogumise kohta. "Meie soovime vallajuhina näha Schmidti oma meeskonnaga. Ja kui meie häält ka kuulda ei ole, kes siin ilmas siis üldse otsustab?"

Jõgisoo rääkis, et reede õhtuks võttis allkirjade kogumise mõte kuju ja kui ta sellest paarile inimesele telefoni teel rääkis, läkski allkirjade kogumine laupäeval lahti. Sõideti autoga ja käidi jala ukselt uksele. Pühapäeva õhtuks oli 226 allkirja koos ja need viis Jõgisoo täna Ridala vallamajja ära.

"See on tegelikult väike hulk, eks kirjutajaid oleks veelgi, aga nii lühikese ajaga maapiirkonnas ei jõua rohkem," selgitas Jõgisoo ja lisas, et allkirjade kogumine jätkub ning need loodetakse enne volikogu algust esimestele seltsiks toimetada.

"Ega selgitada ei ole kellelegi midagi vaja – kes kirjutab, see kirjutab kohe alla. Kindlasti on ka neid, kes ei kirjuta. Aga need, kes tahavad oma seisukohta avadalda, saavad seda teha," rääkis Jõgisoo.
"Suur tänu kõigile, kes selles ettevõtmises osalesid! Homme läheb kindlasti väga suur hulk inimesi ka vallamajja," lubas ta.

Opositsioon andis umbusaldusavalduse Ridala vallavanemale Toomas Schmidtile, vallavolikogu esimehele Toomas Vallimäele ja vallavolikogu aseesimehele Valli Enderile üle 8. märtsil toimunud volikogu istungil.
Umbusaldusavaldusele on alla kirjutanud kaheksa Ridala vallavolikogu liiget. Umbusaldusavalduse andis sisse jääteemeister Raivo Õiglas.

Umbusaldusavalduse kirjutasid alla: Reimo Nebokat, Anti Ratas ja Jaan Koppe (kõik Reformierakonna nimekirjast), Janek Hiiemäe, Merike Kallas ja Olev Peetris (kõik Keskerakonna nimekirjast) ning Raivo Õiglas ja Kalju Hepner valimisliidust Ühtne Ridala.

Ridala volikogus on 15 kohta. Seni oli ülekaal valimisliidul Ühtne Ridala (8 kohta), mille nimekirja liider Toomas Schmidt sai valimistel 233 häält.

Pärast Hepneri ja Õiglase minekut Kesk- ja Reformierakonna leeri, on ülekaal aga senisel opositsioonil (praegu kokku 8 häält).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
to Pets
8 aastat tagasi

Ma ei saa aru, millest Sa aru ei saa. Igas omavalitsuses on opositsioon ja koalitsioon. Kas Ridalas ei tohi või? Sina toeta oma koalitsiooni kui tahad, kisa, karju, kogu allkirju, lehvita plakatiga ka.

to Pets
8 aastat tagasi

Mis äraostmine? Tule mõistusele! Õiglase ja Hepneri üle tuleb uhkust tunda! Mehed käituvad meeste moodi!

Pets
8 aastat tagasi
Reply to  to Pets

Et hakkasid üleöö meesteks, silmad avanesid?

Ema
8 aastat tagasi
Reply to  to Pets

Meeste moodi? Oled kursis, mis laulu need “mehed” enne valimisi laulsid?

mina kuulsin
8 aastat tagasi
Reply to  Ema

ka neid ilusaid laule enne valimisi ja mind ära lauldigi! Need pole mehed, need on äraostetud ülbikud.

just
8 aastat tagasi
Reply to  to Pets

ajasid lõpuks selja sirgeks ja käituvad volinikena, mitte vallaval puudlitena

hahahaaa
8 aastat tagasi
Reply to  to Pets

Üks õige mees ei valeta!!!

Pets
8 aastat tagasi

Väga tahaks teada, palju Õiglasele ja Hepnerile ülehüppamise eest maksti? Olukord on äravahetamiseni sarnane Saue vellaga, kus samamoodi kaks volinikku ära osteti.

Mõtetu vaidlemine
8 aastat tagasi

Siin pole mõtet vaielda ja kembelda. Valimised on olnud, valikud seega tehtud. Allkirjad ei loe mitte midagi. See on meeleheide, ei enamat. Hale! Lähen kindlasti kohale ja toetan oma kohalolekuga umbusalduse esitajaid.

to 08.15
8 aastat tagasi

Kas hirm naha vahel või?Kui on,siis põhjusega.Varem oleks tulnud mõelda,kuna julge kardab enne,arg pärast.Miks te ,kallid vallatöötajad,pelgate omaenese valla rahvast???

uno
8 aastat tagasi

Kas netis saaks hääle anda?

penskar
8 aastat tagasi

Need Nebokatid, Õiglased ja Hepnerid tuleb vallast minema kihutada. Avaldame neile igal pool ja võimalusel põlgust.

vihakõnede
8 aastat tagasi
Reply to  penskar

koostajad ja ähvardajad tuleks vastutusele võtta

Mina ka
8 aastat tagasi

Kus neid allkirju veel anda saaks, praeguse vallavalitsuse toetuseks?

arvaja
8 aastat tagasi
Reply to  Mina ka

Terve päev saab anda veel allkirju, meie arvamus – allkirjade leht on ju vallavalitsuses referendi käes – ta laseb ju lisada. Ega meie ei ole vallavalitsuse jaoks, vallavalitsus on ikka rahva jaoks. Nii et, hea vallarahvas, peaaegu terve päev on veel meie käsutuses ja võib ju veel ka lisalehti ise koostada.
Tegutseme!
Järgmistel valimistel tuleb ikka mõelda, kellele meie mandaat usaldada.

kas
8 aastat tagasi

ühinemise kohta rahva arvamust ei küsitagi, see võiks ikka olla esimene asi, mida küsida,praegu tegutseb valimistel vähemusse jäänud seltskond, kes leidsid nõrgad lülid, ja see pole tegelikult üldsegi normaalne

tuletan
8 aastat tagasi
Reply to  kas

pedeseaduse vastuvõtmist meelde, kus siin enamuse arvamust küsiti

...
8 aastat tagasi

Üllatav, mismoodi kõnts kokku voolab. Vaatasin vallavolikogu istungite protokolle ja suu jäi ammuli möödunud aasta 24. novembri protokolli lugedes. Arutusel oli matusetoetuse suurendamise küsimus ning O.Peetris võttis sõna ja kuulutas resoluutselt : “Kas vald on mõeldud surijatele või elavatele” ja selle peale torkas kohe Õiglane “Toetan Olevi ettepanekut!” Kust küll on tulnud seesugused südametud ja kalgid rahvasaadikud? Kas neil häbiraaskestki ei ole?