Eesti kutsemeistrivõistlustel osaleb kolm HKHK õpilast

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Tomi Laid. fb

Tomi Laid. Facebook

Eesti kutsemeistrivõistlustel Noor Meister 2016 Tallinnas osaleb kolm Haapsalu kutsehariduskeskuse (HKHK) õpilast: Tomi Laid, Dan Eric Herkel ja Mark Metsar.

Tisleri eriala esimese kursuse õpilane Tomi Laid võistleb teiste noorte mööblitisleritega,

Hiiumaalt pärist Tomil tuleb kahe päevaga meisterdada sahtliga lauake. Haapsalu kutsehariduskeskuse puidu-käsitööosakonna juhataja Margus Krips ütles, et Tomi peaks laua etteantud ajaga valmis saama.

„Tomi on graafikus. See iseenesest on juba suur asi, kohta aga ennustada ei julge,” ütles Krips.

Kutsehariduskeskuses peeti ka oma võistlus, mille Tomi Laid võitis, ja selle põhjal ta pealinna võistlema saadetigi. Margus Kripsi sõnul on Tomil hea käsi ja tugev närvikava, mis ei vea võistlustel alt, samuti huvi ja tahe võistelda.

„Tema ei pea paljuks pärast tunde kooli jääda ja harjutada,” ütles Krips.

See, mida võistlustel tuleb meisterdada, oli kuu aega ette teada, nii et sai harjutada. Võistlustel päris sama eset siiski teha ei saa, 30 protsendi ulatuses on seda muudetud.

„Töö käik tuleb kohapeal ümber mõelda,” ütles Krips.

Plaatijate seas võistleb HKHK teise kursuse õpilane Dan Eric Herkel Märjamaalt, ehitusviimistlejate seas esimese kursuse õpilane Mark Metsar.

HKHK ehitusosakonna juhataja Toomas Kivisalu ütles, et Mark jõuab töö ettenähtud ajaga lõpetada, Dan Ericul jääb töö tõenäoliselt pooleli.

„Mõlemal on see esimene kord võistelda. Närv on sees,” märkis Kivisalu.

Kivisalu sõnul on mõlemad tublid poisid.

„Harjutamine teeb meistriks. Loodetavasti läheb järgmisel aastal paremini,” ütles Kivisalu.

Kutsemeistrivõistlused peetakse 10.-11. märtsil Tallinna ehituskoolis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments