Tänaõhtuses ETV „Foorumis“ osaleb ka Neeme Suur

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

foorum

Valitsus annab ilmselt sel nädalal rohelise tule haldusreformi plaanile ja siis algavad riigikogus tulised arutelud. Täna õhtul selgitab ETV saates “Foorum” oma seisukohti teiste hulgas ka Lääne maavanem Neeme Suur.

ETV kanalil kell 21.40 algavas „Foorumis“ avavad teemat Margus Tsahkna, Arto Aas, Neeme Suur ja Kersti Sarapuu ning arvamuslauas Kadri Tillemann ja Airi Mikli.

“Foorum” on ETV poliitikasaade, mille praegune saatejuht on Andres Kuusk.

Esimene väitlussaade “Foorum” oli eetris 28. oktoobril 2002.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
teeks, oleks, võiks
8 aastat tagasi

See foorumi saade oli selles stiilis et laseda aga püksi ja tunned et hea soe on olla, mis pärast saab pole kellegi asi. Kui kohalike omavalitsuste majandamise aluseks võetakse suurkorporatioonide haldusmudelid ja endal nii palju mõistust ei ole et neid läbi hammustada vat see on tase. Neeme pole mitte tundigi omavalitsuste hadust õppinud. See tähendab et igasugune teoreetiline alus otsust langetamiseks puudub. See on nagu traktorist panna lenukitööstust juhtima. Pärast imest miks need lennukid alla kukuvad. Mingu tegelegu enda keskkonna tehnoloogiatega ja kuivendagu rabasid. Sahkna jutt oli sama sugune – ime et likviidsust likvideerima ei hakanud nagu Mart Laar.

paluks
8 aastat tagasi

ka istekohti selgitada

Mnjah:)
8 aastat tagasi

Huvitav on see, et kas Neemekesel on ka suured …….., et julgeb välja öelda lihtsa tõe – haldusreformi lihtne lahendus on kohaliku omavalitsuse tulubaasi taastamine ja normaliseerimine põhiseadusest tulenevate kohustuste täitmiseks. Riik on pidevalt seda tulubaasi jõudsalt vähendanud ning peaaegu kõik probleemid tulenevad sellest. Samas eeldab see riigi haldusaparaadi kulutuste kohest, tuntavat ja jätkusuutlikku vähendamist. Ja ei olegi vaja tegeleda pseudoprobleemidega, mis sisuliselt lahendatakse loomuliku evolutsiooni käigus a’ la KOV suurus ja piirid jne. Karta on, et Neeme ei evi lihtsalt seda halli ollust ning arusaama sellest, et nooruses peab olema sots kui on südant, aga keskeas ei tohi olla… Loe rohkem »