0

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi võitis esindusliku noorteturniiri

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi võidukas võistkond treener Jaanus Getreu (paremal) ja lapsevanem Heiko Põlluga (vasakul). Foto Kristi Küttmann

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi võitis Raplas tugevakoosseisulise noorteturniiri 2003 aastal sündinud poistele.

Raplamaa Jalgpallikooli korraldatud saalikarikate turniirisarjas olid selles vanusegrupis võistlemas kõrge kvaliteediga noorteklubid nagu Nõmme Kalju, FC Tiigrid, Keila JK ja Raplamaa enda võistkonnad. Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi poisid ei tundnud suurte klubide järelkasvuvõistkondade ees aukartust.

Tugevad mängud

Rapla turniiril mängisid Lõuna-Läänemaa JK noored jalgpallurid tõusvas joones, seda just mängukvaliteedi poolest. Kui esimene mäng tugeva FC Tiigrite vastu õnnestus võita 2:1, siis järgmistes kohtumistes tegutseti märksa enesekindlamalt.

12-13 aastaselt peabki noortel olema märke kinnistunud tehnikaarsenalist ja just sellega meie noored silma paistsidki. Kõigi kümne mängija panus oli võrdne ja nii saadi kenasti kombineerida ka vahetustega.

Järgnevates kohtumistes alistati Nõmme Kalju I 3:1, Raplamaa JK I 6:2, Raplamaa JK II 5:3 ja Nõmme Kalju II 5:1.

Seitsme osavõtjaga turniiril oli lisaks Lihula poistele võidult-võidule marssinud ka ülitugev Keila JK. Kaks liidrit kohtusid turniiri viimases kohtumises. See oli päeva kõige tulisem lahing – mõlema poole jalgpallurid näitasid head ja kvaliteetset jalgpalli.

Lõuna-Läänemaa JK alustas uniselt ja Keila JK sai juhtima 2:1, siis juba 3:1. Kuid kolm minutit enne mängu lõppu algas lõunaläänlaste maruline lõpuspurt ja minut enne lõpusireeni ka viigistati. Lõppseis 3:3.

Kahe võistkonna kõik näitajad olid võrdsed: punktid, omavaheline mäng viigis, mõlema võistkonna väravatevahe samuti. Alles reeglite neljas rida, enim löödud väravate arv, tõi Lõuna-Läänemaa JK-le uhke võidukarika. Keila JK-d edestati kahe enimlöödud väravaga.

Lõuna-Läänemaa JK mängis koosseisus: Kardo Roosma, Mart Mikiveer, Markus Sõber, Randy Põld, Virgo Vallik, Marten Põld, Mario Reks, Henry Põld, Margus Pikkmets, Siim Urb. Treener Jaanus Getreu

Turniiri parimaks mängijaks tunnistati Lihula meeskonna mängija Virgo Vallik, kes oli 11 väravaga ka turniiri resultatiivseim mängija. Väravaid lõid turniiril koguni seitse võitjavõistkonna jalgpallurit.

Rapla turniiril juhendas Nõmme Kalju noori sama klubi noortetöö juht, 115 korda Eesti koondises mänginud ja 15 väravat löönud Kristen Viikmäe. Tema suur kummardus ja kiidusõnad kuulusid võitjatele: „Teie noored on teinud lühikese ajaga märgatava arengu. Viimati, kui omavahel kohtusime oli teiega lihtne, täna aga varianti polnud. Kogu mäng tervikuna jättis positiivse mulje. Mul on hea meel, et Läänemaalt hakkab pead tõstma väga korralik noortevõistkond. Eriti hakkas silma teie kiire ja tehniline nr. 13 (Virgo Vallik). Kuid jah, kogu võistkond oli väga hea. Meeldiv."

Jaanus Getreu
 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz