Riigikogu pikendas passide kehtivusaega kümne aastani

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Eesti pass. ReproRiigikogu võttis täna 82 poolthäälega vastu seaduse, mis pikendab Eesti kodaniku passi kehtivusaega viielt aastal kümnele aastale ning muudab paindlikumaks nõuded isikut tõendavale dokumendile sobiva foto osas, teatas riigikoogu pressiteenistus.

Isikut tõendavate dokumentide seaduse muutmise seaduse kohaselt pikendatakse Eesti kodaniku passi ning välismaalase passi maksimaalset kehtivusaega viielt aastalt kümnele aastale. Seaduse eesmärgiks on vähendada passi väljastamisega seotud kulutusi ning toimingute tihedust. Erandina väljastataks alla 15aastastele Eesti kodanikele passid viieks aastaks.

Samuti muutis seadus paindlikumaks nõuded isikut tõendavale dokumendile sobiva foto osas, et hõlbustada näiteks sünnijärgse puudega inimesel või haiglavoodis lebaval inimesel dokumendi taotlemist.

Seaduse algatajateks olid riigikogu kõigi kuue fraktsiooni esindajad. Seadus jõustub 1. jaanuaril 2017.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
on tolku
8 aastat tagasi

Sagedase tööga seotud reisimise pärast – hea otsus.

tolku
8 aastat tagasi

Passid on vähestel. Hoopis olulisem oleks olnud ID kaartide kehtivusaega pikendada kümnele aastale.