Eesti kodanikud saavad 24. jaanuarist Taisse viisavabalt

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tais jõudis kolmapäeval lõpule riigisisene menetlus viisavabaduse jõustumiseks Eesti kodanike suhtes ning Tai valitsuse otsus hakkab kehtima 24. jaanuaril 2014, vahendab BNS.

Sellest kuupäevast saavad Eesti kodanikud reisida Taisse turismi eesmärgil viisavabalt ning viibida Tais järjest viisata kuni kolmkümmend päeva.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on Tailt viisavabaduse saamiseks aastaid tööd tehtud. „Viisavabastus annab lisaks turismi arengule kindlasti ka tugevama tõuke Eesti ja Tai majandus- ning kultuurisidemetele,“ märkis Paet. „Tai on Eesti inimestele populaarne turismisihtkoht ning viisavabadus aitab arendada inimestevahelisi kontakte ja turismisuhteid,“ lausus ta.

Ka Eesti ja Tai ettevõtted võiksid välisminister Paeti sõnul teha tihedamat koostööd turismi alal. „On positiivne, et tailaste reisihuvi Läänemere regiooni vastu on kasvanud,“ lisas ta.

Tai valitsus tegi tänavu 27. augusti kabinetiistungil põhimõttelise otsuse loobuda lähiajal viisanõudest Eesti kodanike suhtes. Tai välisminister Surapong Tovichakchaikul andis sellest otsusest teada kohtumisel välisminister Urmas Paetiga Tallinnas 7. septembril.

Tai siseminister kirjutas viisavabastusotsusele alla 7. novembril ning ametlik teadaanne avaldati selle kohta 25. detsembril ehk kolmapäeval. Selle sammuga jõudis lõpule ka Tai riigisisene menetlus. Viisavabadus jõustub 30 päeva pärast ametliku teadaande avaldamist ehk siis 24. jaanuaril 2014.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments