Martna vald toetab tänavu nelja mittetulundusühingut

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Hendrik Rämman Martna klubist

Spordiklubi Martna maadlejad on toonud vallale üleriigilist kuulsust. Suurem osa toetusest kulub kaarhalli ülapidamiseks, muu tegevus käib õhinapõhiselt. ARHIIVIFOTO

Martna volikogul on kavas jagada valla 2016. aasta eelarvest 25 060 eurot nelja vallas tegutseva mittetulundusühingu vahel. Kolm ühingut jäi rahast ilma.

Suurima summa saab spordiklubi Martna, 6460 eurot. Martna Püha Martini kogudus ja Rõude külaselts saavad kumbki 5650 eurot. Martna päevakeskusele on kavandatud 4000 ja Priitahtlikele Pritsumeestele 3300 eurot.

Toetamata otsustati jätta mullu loodud mittetulundusühingud Vaim ja Vorm, Igapäevakeskus ja Rõude muuseum.

Vaimust ja Vormist kõnelnud Indrek Urbase sõnul soovib MTÜ pakkuda huvilistele võimalust teha tutvust robootikaga, aga kavas on leida ka võimalusi lastele loodushariduse andmiseks ja nende silmaringi laiendamiseks. Urbase sõnul on MTÜ Läänemaa-keskne.

MTÜ Igapäevakeskust tutvustades ütles Anu Rankla, et see on koht, kuhu saab tulla ka pärast tööd, mis oleks nõuande- ja tegevuskeskus, kus saab müüa ja osta, infot jagada ja nõu pidada.

MTU Rõude muuseum eesmärk on Inda Mölderi sõnul varade kogumine, säilitamine, näitamine. Selle kõrval on kavas teha üritusi ja koolitusi, et inimesed teaksid, mida hoida ja säilitada. Mullu käis muuseumis 500 külastajat.

Raha jagamise otsusele eelnes vallalt toetust küsinud mittetulundusühingute esindajate kohtumine volikogu liikmetega. Volikogu esimees Ene Pallas märkis koosolekul, et taotletav summa oli kolm korda suurem kui oli jagamiseks raha.

Mittetulundusühingute esindajad said tutvustada oma tegevust ja põhjendada toetuse küsimist. Pärast seda jäid rahajagamist arutama volikogu liikmed, kes ei ole seotud mitte ühegi kohaliku mittetulundusühingu taotlusega: Ene Pallas, Merilin Saska, Vello Pukk, Halja Veersalu ja Eevi Rätsep. Ukse taha jäid teiste seas opositsioonis olevad volikogu liikmed Indrek Urbas ja Anu Rankla.

Martna valla selle aasta eelarve ei ole veel vastu võetud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments