0

Lasteaia juures puudub liiklusmärk

Avatar

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

IMG_0729

Pääsupesa lasteaia juures puudub ülekäigurada tähistav liiklusmärk. Foto: Arvo Tarmula

Mullu mais hindas maanteeamet Haapsalu suuremate tänavate seisukorda ja leidis 12 rikkumist, millest on nüüd korda tehtud üheksa.

Enamik maanteeameti järelevalveosakonna spetsialisti Teet Sepa koostatud protokollis nimetatud puudusi käsitles valesti paigaldatud või puuduvaid liiklusmärke. Pääsupesa lasteaia ülekäiguraja juures oli üks liiklusmärk puudu. Asjaomast märgistust ei ole seal tänini. Asfaldile joonitud vöötrada on nii kulunud, et see on vaevu märgatav.

Haapsalu linnavalitsuse linnakeskkonna teede ja tänavate vastutusala peaspetsialist Eha Kallaste ei osanud öelda, miks seal vajalikku liiklusmärki ei ole. „Minu teada on kõik maanteeameti koostatud protokollis viidatud puudused kõrvaldatud,” ütles Kallaste. Ta lubas, et lähiajal see märk sinna ikkagi paigaldatakse.

Maanteeamet märkis, et Lihula mnt viadukti teepiirdepostid on kehvas seisukorras ja piirded purunenud otstega. Teepiirde otsad on korda tehtud, kuid postid on endiselt nii halvas seisus, et armatuur on väljas. „Suure trummi kohta tellime põhjaliku ekspertiisi, mille tulemuste põhjal planeeritakse edasisi töid viaduktil,” teatas Kallaste. Millal peaksid ekspertiisi vastused saabuma, ei osanud Kallaste öelda.

Ülekäiguraja tähistusega oli segadust mujalgi. Kastani poe ja Lihula maanteel elektrikaupade poe ees oli liiklusmärk pööratud asendis. Praegu on märgid õiges asendis. Lääne Elu hinnangul on probleem endiselt lahendamata raudteejaamas, kus ülekäiguraja märk jääb maailmalinnade suunaviitade taha peitu. Kallaste ei osanud täpsustada, kas bussijaamas muudeti märgi või suunaviitade asukohta. „Pean isiklikult kohapeale sõitma ja vaatama, millise lahenduse kasuks on bussijaamas otsustatud,” lausus Kallaste.

Liiklusmärgiga oli muret ka Sireli ja Niine tänava ristmikul, kus märk „Anna teed” ei olnud nähtav, sest seda kattis tihe sirelipõõsas. Põõsas on pöetud.

Kiltsi tee ja Männiku tee ristis seisnud laste- ja noortesõbralikult linnale viitav teabetahvel on vahetanud asukohta. Varem oli tahvel Männiku teest Rohuküla poole, kus ta piiras Kiltsi tee ja Männiku teel liiklejate nähtavust. Nüüd on tahvel uues kohas. 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz