0

Esmaspäeval on Haapsalus doonoripäev

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Verekeskus ootab doonoreid esmaspäeval Haapsalu kultuurikeskusse. Foto arhiiv

Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskus ootab nii uusi kui ka püsidoonoreid 15. veebruaril kell 11–15.30 Haapsalu kultuurikeskusse verd loovutama.

„Oleme taas Haapsalu kultuurikeskuses doonoripäeva korraldamas. Ootame alati Läänemaa inimestega kohtumist, sest siinsed doonorid on selline tore ja ühtehoidev kogukond, kes igal korral on nii meie doonoripäevi kui ka doonoritelke heatujuliselt väisanud ja meie verevarusid tõhusalt täiendanud.“ sõnas Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp, toonitades: „Kõik endast ja teistest hoolivad inimesed on väga oodatud!“

Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18–60 eluaastat, kes on Eesti Vabariigi kodanik või elanud Eestis elamisloa alusel üle ühe aasta. Verekeskus julgustab doonoreid verd loovutama regulaarselt, kolm-neli korda aastas. Minimaalne kahe vereloovutamise vaheline aeg peab olema 60 päeva, naistel soovituslikult 90 päeva.

Iga vereloovutus aitab vähemalt kolme patsienti. Doonorite verd kasutatakse rasketel operatsioonidel ja sünnitustel, patsientide raviks verejooksu, raske trauma, aneemia, leukeemia, vähi- ja maksahaiguste, põletuste ning paljude teiste haiguste puhul. Doonorivere toel on võimalikud ka paljud plaanilised operatsioonid, mida muidu liiga suure verekaotuse kartuses ei saaks sooritada. Eesti haiglates tehakse vereülekanne ligi 20 000 patsiendile aastas.

Lisainfot saab verekeskuse kodulehelt www.verekeskus.ee ning Facebooki fännilehelt “Doonorid ja Sõbrad”

 

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz