Vormsis tuleb Eesti esimene drooniralli

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

droon

Droon. Foto: Urmas Lauri

Sel suvel saab Vormsis Hullo töökodade juures teoks Eesti esimene drooniralli, mis on ühtlasi Eesti esimene ametlik meistrivõistlus. 

„Hobisõitjad, keda on Eestis paarikümne ringis, võistlevad ikka Tallinna lähedal, aga ametlikke võistlusi pole Eestis varem korraldatud,” rääkis võistluse üks korraldajaid, Vormsi kultuuriühingu juht ja ka ise droonilennutaja Lauri Levo. Ta lisas, et Vormsi võistluse kuupäev ja detailid selguvad lähiajal.

Levo sõnul erinevad võistlusdroonid tavadroonidest, millega õhus pildistatakse. Ühist on mõlemal lennumasinal nii palju, et neid juhitakse maapinnalt puldiga.

Tavalisest droonist kiiremini lennata suutva rallidrooni pisikesest kaamerast jookseb pilt droonilennutaja käes olevale ekraanile või peas olevaisse prillidesse.

Rada, mille järgi droon lendama peab, märgitakse Levo sõnul maha punaste pallikestena. Droon peab lendama ka värava alt läbi jne. Võisteldaksegi selles, kui täpselt suudab droonilennutaja oma lennumasina läbi raja lennutada. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments