Noarootsi silla asjus võeti aeg maha

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Neeme Suur (4)

Lääne maavanem Neeme Suur kohtus Noarootsi abivallavanem Aivo Hirmo, Ridala vallavanem Toomas Schmidt, Haapsalu linnapea Urmas Sukles ja aselinnapea Peeter Vikman ning ärimees Koit Uusiga, et arutada edasisi plaane seosesNoarootsi püsiühendusega. Foto: Arvo Tarmula 

Teisipäeval Lääne maavanema juures peetud koosolekul otsustati, et enne kui hakata Noarootsi püsiühenduse variantide uurimiseks raha kulutama, tuleb juba olemas olev info kokku korjata.

Ühise laua ümber istusid Lääne maavanem Neeme Suur, Noarootsi abivallavanem Aivo Hirmo, Ridala vallavanem Toomas Schmidt, Haapsalu linnapea Urmas Sukles ja aselinnapea Peeter Vikman ning ärimees Koit Uus.
Noarootsi vallavalitsus palus eelmisel kuul Ridalat, Haapsalut, maavalitsust ja ettevõtjaid, et need annaksid oma rahalise panuse püsiühenduse loomise töögrupi moodustamisse ja projektijuhi palkamisse, viidates ühtlasi, et püsiühenduse võimalikkuse selgitamiseks tuleb Tagalahes teha uuringuid.
„Me võtsime maikuuni aja maha. Kuni selle ajani mingeid uusi liigutusi Noarootsi püsiühenduse asjus ei toimu. Noarootsi, Ridala ja Lääne maavalitsus panevad selle aja jooksul koostöös kõik olemasolevad materjalid kokku. Nende põhjal anname hinnangu, mida on veel vaja teada ja kas peab selleks mingi uuringu või tegevuse juurde tellima või mitte,” rääkis Suur.

Maavanem möönis, et Noarootsi valla jaanuaris tehtud rahataotlus oli mõnevõrra ennatlik. „See oli küll tõenäoliselt asjakohane, aga enne, kui hakkame lisaks mingit analüüsi tellima või kedagi palkama, peame olemasolevate jõudude baasil saama teada, mida me teame ja mida me ei tea ja mida me kellelt juurde küsima peame,” rõhutas Suur.

Suur selgitas, et Noarootsi püsiühenduse planeerimisel on üks asi otseselt sõltuvuses teisest. Milline püsiühenduse tehniline lahendus olla võiks, oleneb suuresti sellest, milline on konkreetses kohas pinnas – kas ja mida võib sellele pinnasele üldse ehitada. Sellest omakorda oleneb, kus trass täpselt paikneda saab. Kas selles õiges kohas on tehtud geodeetilisi uuringuid, vajabki selgitamist.
Suur tõi näite, et Sukles ja Vikman viitasid asjaolule, et hiljuti tegi Tagalahes oma uuringuid uue, kavandatava spaa arendaja, aga milliste tulemustega, pole teada. Haapsalu linnavalitsus lubas selle väljauurimise enda peale võtta.

„Sellise info kokku kogumist me nüüd omavalitsustega koostöös tegema hakkamegi. Kolme kuu jooksul peaks pilt ees olema, mis puudu on. Siis vaatame, mis edasi saab,” ütles Suur.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
nii
8 aastat tagasi

tegelikult on Haapsalu ka inimtühi, ca 30-40 aastat tagasi olid tänavad rahvast täis,nagu nüüd laadapäevadel.

Madis
8 aastat tagasi
Reply to  nii

veel 20a tagasi olid hoovid lapsi täis,suklesel ikka sommid esikohal,siis oma taskud……….

oioioi
8 aastat tagasi

siin ei ela enam inimesigi, kelle jaoks seda püsiühendust vaja on?

Miks
8 aastat tagasi

ei kutsutud juurde LOVL-i esindajat, sest uues riigireformi kavas on maavalitsuste kadumine juba kindel-juba nüüd peaks LOVL olema asjade juures

Nimi
8 aastat tagasi

Klounid, mul läheb piim hapuks, ennemasti kui jõuan sellega turule, mitukümment aastat võib jahuda mingitest uuringutest ja muust. Tehke ära kord, tehtud ja mureta. Ka inimesed rahul….

to Nimi
8 aastat tagasi
Reply to  Nimi

Mis mõttes tehke ära! Suur võidab sillajutuga kolmed järgmised valimised, kuhu tal kiiret.

Madis.
8 aastat tagasi
Reply to  to Nimi

Väravast asja ei saanud, nüüd proovime sillaga.