Läänemaal tuleb autode orienteerumine

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

autode orienteerumine

6. veebruaril antakse start neljandat korda Läänemaal peetavale autode orienteerumisele.

Autode orienteerumise peakorraldaja Joonas Väärtnõu sõnul on Haapsalu ümbruses ettevalmistatud 70 kontrollpunkti. Lühim marsruut on umbes 140 kilomeetrit.

Võistlejail on kontrollpunktide läbimiseks aega viis tundi. Võidab ekipaaž, kes läbib kontrollpunktid võimalikult kiiresti. „Kiirus on oluline, kuid mitte peamine,” rõhutas Väärtnõu. Korraldaja sõnul paigaldatakse igale autole GPS-seade, mis fikseerib auto liikumise trajektoori ja kiiruse reaalajal. Võistkond, kes ületab seadusega ettenähtud piirkiirust või sõidab autoga kuskil, kus liiklemine on keelatud, saab karistada. „Väiksema rikkumise korras kaotab võistkond punkte, suurema rikkumise korral ekipaaž diskvalifitseeritakse,” lubas Väärtnõu.

Asulas määrab kiiruse liiklusmärk, maanteel ja kruusateel tohib sõita maksimaalselt 70 kilomeetrit tunnis. „Antud kriteerium välistab ohtliku kihutamise kõrvalteedel, kus tavapärane piirang on 90 km/h,” põhjendas Väärtnõu.

Väärtnõu sõnul paiknevad enamik kontrollpunktidest kõrvalistemates kohtades, kuhu jõudmiseks peab hästi kaarti lugema. Osaleda võib mistahes B-kategooria sõidukiga, mille dokumendid on korras. Korraldaja hinnangul ei ole rajaolud nii rasked, et peaks maasturiga tulema. „Rajaga tutvudes läbisin madala autoga kõik rajalõigud probleemideta,” lausus Väärtnõu.

Tänase päeva seisuga on võistlusele registreerinud 22 ekipaaži, kellest vaid üks koosneb läänlastest. „Ülejäänud on külalised valdavalt Tallinnast,” kinnitas Väärtnõu.

Orienteerumise start on 6. veebruaril kell 12 Rohuküla sadamast. Finišipaik on Fra Mare Thalasso Spa parkla.

Auhinnad on välja pannud Fra Mare Thalasso Spa, Taksi pubi ja Talumehe kõrts.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Joonas
8 aastat tagasi

Võistlus sobib peredele, sõpruskondadele ja kõigile huvilistele, kellel on soov end proovile panna. Osalemiseks sobib iga auto ja kõik saavad hakkama. Infot leiab http://www.seiklusministeerium.ee/registreerimine

Lena
8 aastat tagasi

Sariautoorienteerujatele, kes sündmustega alati kursis on.

Toomas
8 aastat tagasi

Kui sellest võistlusest pole mingit reklaami olnud ,siis on loomulik läänlaste puudumine. Milleks ja kellele see on mõeldud ?