Muuseumirotid on Haapsalu kultuurikeskuses välja jagatud

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 11

Reedel, 29. jaanuaril Haapsalu kultuurikeskuses peetud galal anti üle Eesti muuseumide aastaauhinnad ehk Muuseumirotid kümnes kategoorias ja üks eripreemia.

Kultuuriministeeriumi juures tegutsev muuseuminõukogu tunnistas konkursile laekunud 108 taotluse hulgast 2015. aasta parimaks näituseks loodusmuuseumi „Öised tiivulised“. Parima püsiekspositsiooni auhinna sai tervishoiumuuseumi „Avameelselt sinu kehast“.

Kultuuriminister Indrek Saare sõnul on Muuseumirottide jagamine auväärne tunnustus Eesti parimatele muuseumispetsialistidele ja võimalus tõsta avalikkuses esile muuseumitöö eri tahke. „Muuseumid oma terava kõrva ja ühiskondlikult tundliku meelega on oma ülesannete kõrgusel, jälgides ühiskonna ootusi ja olles sealjuures osavõtlikud ning aktiivsed ühiskonnaelus kaasarääkijad,“ kinnitas Saar.

Tunnustati veel muuseumide tööd kogudega, konserveerimist, haridusprogramme, teadustrükiste väljaandmist ja -ürituste korraldamist, muinsuskaitsega seotud tegevusi, turundust ja muuseumiarendamist.

Iga kategooria võitjale on välja pandud Eesti Kultuurkapitali rahaline auhind 1300 eurot, mille eest võib laureaat osaleda kas „The Best in Heritage“ konverentsil Horvaatias Dubrovnikus, Euroopa muuseumifoorumi aastakonverentsil või õppereisil Euroopa aasta muuseumi tiitli võitnud muuseumisse.

Kai-Ines Nelson
Kultuuriministeeriumi kommunikatsiooninõunik

Fotod: ARVO TARMULA

Muuseumigala Haapsalus museumigala 4 museumigala 9 muuseumigala 1 muuseumigala 2 muuseumigala 3d muuseumigala 5d muuseumigala 6 muuseumigala 8 muuseumigala7d unspecified

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments