Vähegiviitsijatele saab kaasa elada üle interneti

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Vähegi viitsijad 2015. Tarmula

Vähegi viitsijate päev on taidlejate suurpidu. Foto Arvo Tarmula 

Täna õhtul Haapsalu kultuurikeskuses peetavale Vähegi viitsijate päevale ja tublimate kultuuritegijate austamisele saab kaasa elada ka interneti vahendusel.

Otseülekanne kultuurikeskusest algab kl 19 ja seda näeb leheküljelt http://otse.hk.tlu.ee.

Traditsiooniline Vähegi viitsijate päev on maakonna suurim taidluspidu, kuhu on oodata liga poolttuhandet inimest üle kogu Läänemaa.

Tänavune peoteema „Merega, merest, mereni” on Läänemaa rahvakultuurispetsialisti Marju Viitmaa sõnul inspireeritud merekultuuriaastast ja Lääne maavanem Neeme Suur kuulutabki Vähegi viitsijate päeval merekultuuriaasta Läänemaal avatuks. Mere teemast on kantud ka pittu tulnud kollektiivide etteasted.

Traditsiooniliselt on jaanuarikuine taidluspidu olnud koht, kus kiidetakse ja tänatakse neid, kes jätnud jälje maakonna kultuuriellu. Üle antakse Läänemaa kultultuuripärli tiitel, elutööpreemia, Heljo Talmeti nimeline rahvatantsupreemia, viis aastapreemiat ja tunnustatakse kaheksat maakonna kultuuritegijat, kelle töö on olnud kogukonnale oluline.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Rain
8 aastat tagasi

HKTV kindlasti laseb järgi vaadata, youtubes paari päeva pärast leitav

Kalle
8 aastat tagasi

kas seda pidu kuskilt j6relvaatamisest ka hiljem n6ha saab? t66inimesed kahjuks ei n6e t6na