Haapsalu vapimärgi kandidaate on tänavu kolm

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Tõnis Siir. Foto: Arvo Tarmula

vapimark

Haapsalu linnavolikogu kultuurikomisjon otsustas täna ühel häälel esitada volikogule kinnitamiseks kolm vapimärgi kandidaati: Anneli Aken, Mati Laimets ja Tõnis Siir.

Anneli Akna kandidatuuri esitas Haapsalu linnavalitsus. Linnavalitsus tõstab esile tema osa linna kultuurielus. Viimase aja kõige rohkem tunnustust saanud tegemiste hulgas on 2013-2015 mängitud vabaõhuoratooriumi „Valge Daami saladus“ libreto kirjutamine ja lavastamine.

Anneli on särasilmselt pidanud Lääne maavalitsuse kultuurinõuniku, Haapsalu kultuurikeskuse kunstilise juhi, teatri Randlane tegevjuhi, linnavalitsuse kultuurinõuniku ja Haapsalu gümnaasiumi muusikaõpetaja ametit. Ta oli Haapsalu linnavolikogu teise ja kolmanda koosseisu liige. Ta on aastaid olnud Haapsalu gümnaasiumi kooliteatri muusikajuht, näiteringi „Teine vahetus”, Randlase noortestuudio ja Noarootsi gümnaasiumi näiteringi juhendaja. 2012. aastast on ta Luxemburgis Euroopa eestlaste koori abidirigent ja Euroopa Eesti lastekoori asutaja.

Mati Laimetsa esitas tema kunagine kolleeg Haapsalu KEKi päevilt Heinar Kaasik. Laimets on pärast Tallinna polütehnilise instituudi ehituseriala lõpetamist jäänud  truuks ehitusinseneri ametile. Ta  tõi tennisepisiku Haapsallu, tema projekteeris Uuemõisa tennisehalli ja tõi Haapsallu tennisetreeneriks Tiit Kivistiku. Tema suhtumine töösse on olnud paljudele eeskujuks, leiab Kaasik.

Läänemaa haigla peaarsti Tõnis Siiri kandidatuuri esitas Lääne maavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Kersti Lõhmus. Lõhmus toob esile, et Siiri eestvedamisel loodi 2012. aastal De la Gardie lossi õendus– ja hoolduskeskus. Tema juhtimisel käis tihe koostöö Põhja–Eesti regionaalhaiglaga, et haigemajas oleksid alles ööpäevaringne valve ja võimalikult paljude eriarstide vastuvõtud. Mullune ühinemine Põhja-Eesti regionaalhaiglaga tagab Läänemaal kvaliteetse eriarstiabi. Siiri juhtimisel käivad praegu läbirääkimised tervisekeskuse loomiseks Haapsalu haigemajja. Siir on olnud Haapsalu Rotary klubi president. 1993. aastast oli ta esimesed kolm koosseisu Haapsalu linnavolikogu liige. Siir  on hinnatud arst ja lugupeetud kolleeg.

Igal aastal antakse tavaliselt kaks vapimärki, aga et tänavu esitati kolm väärikat kandidaati, otsustas linnavalitsus volikogule esitada kõik kolm. Kuigi linna põhimääruses on sätestatud, et üldjuhul antakse aastas välja kaks vapimärki, ei välista see võimalust anda välja rohkem vapimärke.

Haapsalu linnavolikogu istung on tuleva nädala reedel.

Mati Laimets

anneli_akenTõnis Siir lepingu allkirjastamine

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jaak
8 aastat tagasi

Siir pole mingi tegija seal Haaapsalus. Mõttetu arst kes sussi lohistab ja kergelt beeru vilistab. Las valivad mingi kohaliku jõukuri, sest need juba oma pardilõuad ilusti punni süstinud ja persed paksuks söönud.

Need enam raha taha, vaid ikka au ja kuulsust.

lihtsalt Hillar
8 aastat tagasi
Reply to  Jaak

eksid,mida rohem on,seda enam tahaks saada.selge ju

endine kolleeg
8 aastat tagasi

kindlasti dr. Siir. Edu ja õnne sellele tublile ning heale inimesele.

Kübe
8 aastat tagasi

Kas koos selle märgiga saab raha ka?

oh
8 aastat tagasi

Ainult mitte Siir

Karuott
8 aastat tagasi

Toetan Siiri…
muuidugi Kübe kanditatuur on ka tugev…

lihtsalt Hillar
8 aastat tagasi
Reply to  Karuott

ma paneks poogi

valiksin
8 aastat tagasi

Tõnis Siiri. Kõhklematult. Ta on nii tagasihoidlik, meeldiv ja tubli inimene. Väärib tunnustust.

poolt
8 aastat tagasi

Tõnis Siir on super hea valik.

Ei
8 aastat tagasi

Siir küll mitte. Lahkunud pööraks ennast hauas ringi.

jk
8 aastat tagasi

Saareväli küll ei ole nimekirjas,kuid võiks väga olla.Tegija,väga palju Haapsalu heaks teinud

ära sa ütle nii
8 aastat tagasi
Reply to  jk

Saareväli küll ei ole nimekirjas,kuid võiks väga olla.Tegija,väga palju Haapsalu heaks teinud

aga
8 aastat tagasi

saan öelda ,lihtsalt suller.

haige
8 aastat tagasi

Parem juba Siir kui Lipstok või Saareväli.