Prokurör taotles oma last ja tema isa jälginud naisele ühiskondlikult kasulikku tööd

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kohtumaja

Haapsalu kohtumaja. Fotu Arvo Tarmula

Lääne ringkonnaprokuratuur nõudis esmaspäeval Pärnu maakohtus naisele, kes koos sõbrannaga jälgis varjatult oma last ja temaga aega veetnud isa karistuseks kasuliku töö tegemist.

Prokurör nõudis kohtusaalis naiste süüdimõistmist: Kairele taotleb ta 540 tunni ulatuses ühiskondlikult kasuliku töö tegemise kohustuse määramist ja Katrinile 320 euro suurust rahalist karistust.

Eeluurimisel kogutud andmetel vaatlesid ja fotografeerisid 36-aastane Kaire ja 38-aastane Katrin 2013. aasta sügisel salaja Haapsalu ühes elamus toimuvat. Naiste eesmärk oli koguda andmeid isa käitumise kohta koos lapsega. Varjatud jälgimine toimus 11. oktoobrist kuni sama aasta 2. novembrini.

Lisaks väljastas Kaire süüdistuse kohaselt ühele inimesele sõidukulude hüvitamise taotlemiseks taksoarve kviitungi, mida tal polnud õigust väljastada.

Kohtueelse uurimise lõppedes said naised süüdistuse eraviisilises jälitustegevuses ning Kaire veel ka dokumendi võltsimises. Kohtus süüdimõistmisel ootab neid kuni kolmeaastane vangistus.

Kohus kuulutab lahendi 11. veebruaril.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
haapsalu linnas
8 aastat tagasi

jälgivad varjatult kümned kaamerad inimesi( kusagil pole näha silti,et kaamera jälgib) ja ei mingit aktiivsust õiguskaitse organitelt. kus, kelle tarbeks,milleks, kui kaua neid faile säilitatakse ei tea keegi.