Kutseõpilaste parim äriidee oli puhastusteenust vahendav ettevõte

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Läinud nädalal Haapsalu kutsehariduskeskuses (HKHK) toimunud ettevõtluspäevadel osutus õpilaste parimaks äriideeks veebi teel puhastusteenust vahendav ettevõte CleanR.

Võitnud CleanR meeskonda kuulusid Jürgen Ulla, Tauro Bergmann, Henri Läll, Cesilia Palusoo, Kertu Tõnurist, Aike Kaasik, Rasmus Maipuu ja Carina Peek.

Teist ja kolmandat kohta jäid jagama toidupoe äpi ShopTrans ja transpordi äpi Trans-connect ideed.

7.- 8. jaanuaril olid HKHK-s ettevõtluspäevad, mille käigus kooli õpilased omandasid teadmisi ja oskusi ettevõtte loomiseks. Ettevõtluspäevadest võtsid osa koka, arvuti ja majutusteeninduse teise ning kolmanda kursuse õpilased.

Meeskonnatöö käigus sündis äriidee, valmistati ettevõttele koduleht, tehti liftikõne video, küsitleti potentsiaalseid kliente, koostati aastaks turundusürituste plaan, viidi läbi hinnaarvutused ja koostati kasumiaruanne. Loodud ettevõttes tuli määrata ka liikmete töörollid ja jaotada ülesanded.

Äriideede teemad olid mitmekesised, alates soojenevatest koerakaussidest, soojendavate sussidest, pulsikelladest, külmkappidest kuni autosoojendajate ja pulgakommide tootmiseni. Loodi teenindusettevõtteid toidupoe ja transpordi äppide kasutajatele ning puhastusteenuste ja kohukeste vahendamiseks.

Õpilased olid entusiastlikud ja tegutsemishimulised, seda vaatamata üsna keerulistele ülesannetele, mis korraks ka mõnes meeskonnas motivatsiooni alla tõmbas ja enda võimetes kahtlema pani. Seda suurem oli aga rõõm kui probleemile lõpuks lahendus leiti.

Oma äriideed pidid õpilased kaitsma ja esitlema seda ka teistele rühmadele ning saalitäiele rahvale.

Ürituse lõpus said osalised ise veebis telefonidega hääletada, milline oli just nende meelest parim äriidee.

Suurem osa õpetajate ja õpilaste vahelisest suhtlusest toimus Padlet keskkonnas, kus sai alla laadida tööjuhendeid, üles laadida valmis ülesandeid ning vahetada erinevaid linke ja küsimusi õpilaste ning õpetajate vahel.

Õpetajatest juhendasid üritust Ingrit Kera, Pille Nool, Ülle Moks ja Enna Kallasvee, kes jäid õpilaste pingutusega ettevõtlusvallas väga rahule.

Ettevõtluspäevi korraldati HKHKs neljandat korda.

Enna Kallasvee

HKHK ettevõtluspäevade korraldaja

 

Fotod Haapsalu kutsehariduskeskus

HKHK ettevõtluspäev. HKHK ettevõtluspäev1 HKHK ettevõtluspäev2 HKHK ettevõtluspäev4 HKHK ettevõtluspäev5 HKHK ettevõtluspäev6

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments