0

Lugeja kiri: haldusreform ei lahenda ääremaastumise probleeme, vaid peidab neid

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Taavi Rõivas (7)Peaminister Taavi Rõivas. Foto: arhiiv

EPL avaldas lugeja kirja, mille autor leiab, et Taavi Rõivase valitsuse haldusreformi kava on kõike muud kui mõistlik ja peidab probleeme, mitte ei lahenda neid.

Tegelikus elus ei too reform maakohtades poodi või lasteaeda kuidagi lähemale, pikemas perspektiivis toimub hoopis vastupidine protsess: teenused koonduvad senisest veelgi enam keskustesse.

Reformi eesmärk on pelk raha kokkuhoid. Ent kas valitsuse ülesanne on Exceli tabelit tasakaalus hoida või hoolitseda selle eest, et kõigil Eestimaa inimestel oleks võimalik elada seal, kus nad ise soovivad?

Reformi eestvedajad väidavad, et omavalitsuste ühinedes kasvab nende konkurentsivõime, et neid kuulatakse siis rohkem ja et nad suudavad siis täita funktsioone, mis neile seaduses ette on nähtud. Nn saamatud vallad (loe: umbes 150 omavalitsuste konkurentsiedetabeli viimast linna-valda) kaotatakse lihtsalt ära.

Pole valda, pole probleemi. See on absurd!

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Tont.
Tont.

Täiesti nõus loo autori ja Jukuga. Juba tund peale valimisi on paljud lubadused unustatud.Praegune valitsus üritab kõigi võimalike vahenditega koondada võimu kitsa ringi oma poliitikute kätte. Jaga ja valitse. Ajalugu, ( Pätsi diktatuur) kordub,kui vallad vastu ei hakka. Meil on juba praegu diktatuur,kus keskvõim rahva poolt valitud poliitikuid võimult kõrvaldada püüab.

pole inimest pole probleemi
pole inimest pole probleemi

20 aastat on käinud üks lõputu reform. kõigepealt tehti maksurefor selliselt et sa pead ettevõtte kinni panema, seejärel pandi kauplused ja koolid kinni. Seejärel kaotati tuletõrje, pangakontorid ja raamtukogud. Paitsab et inimene on riigi kõige suurem vaenlane ja kuluartikkel. Vangi tuleks panna sellised kelmid.

Jors
Jors

Jukuga igati nõus eks ta üks klannivõtlus ole. Ühelt poolt juutide rahavõim teiselt poolt vene tsivilisatsioon. Kahju et me ennast ise sellel rindejoonel kuidagi määratleda ei oska ja selleks räägivad politrukid sulle et nii väike rahvas ei saagi iseseisev olla ning meie usume seda nagu religiooni. Kui teine Judapoeg Evelinile Yevaga sarved teeb siis on Evelin rahva reetur aga juudapoeg on presidendiks edasi.

Juku
Juku
Eelkõnelejaga igati nõus. Mida kaugemal on võim rahvast seda võõramaks ta muutub. Eesti valitsus on teinud kõik selleks et luua olukorda et eesti rahvas ei saaks elada nii nagu nad soovivad ja nii nagu on kuultuuriliselt välja kujunnud. Sõbrad millisest demokraatiast me räägime. Pigema on ikka oodi lauldud juutide leiutatud rahajumala religioonile ja see on dikteerinud ka vastava võimu. Vaata pilti ja küsi endalt miks sa peab sulle sealt vastu vaatama ümara näoga, tõmmu nahavärviga ja laia ning kongus ninaga arehotüüp keda eestlane on hakanud pidama enda valitsejaks. Kui sa selle tõe nüüd välja ütled, miks liigitatakse seda kohe vihakõneks… Loe rohkem »
wpDiscuz