Täna öösel selgub “Vehkleja” saatus Kuldgloobustel

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Filmis Endel Nelise osa mängiv Märt Avandi (vasakult) ja režissöör Klaus Härö. Foto: Arvo Tarmula

"Vehkleja" filmis Endel Nelist mängiv Märt Avandi ja filmi soomerootslasest režissöör Klaus Härö osalevad täna öösel Los Angeleses Kuldgloobuste tseremoonial. Foto Arvo Tarmula

Täna öösel kuulutatakse Los Angeleses välja Kuldgloobuste võitjad, võõrkeelse filmi Kuldgloobusele kandideerib ka Haapsalu vehklemiskoolkonna algataja Endel Nelise elulool põhinev film "Vehkleja".

Soome-Eesti-Saksamaa koostööfilmi konkurentideks on Ungari film «Sauli poeg», Prantsusmaa «Mustang», Belgia «Uhiuus testament» ja Tšiili film «Klubi».

Kriitikud peavad parima võõrkeelse filmi soosikuks filmi "Son of Saul" ("Sauli poeg"), samuti on välisajakirjanduses selle kategooria võitjaks pakutud ka "Mustangi". "Vehkleja" võit oleks nii välismaa kui Eesti ekspertide arvates suurüllatus, filmile on pakutud viiendat kohta.

73. Kuldgloobuste tseremoonia algab Los Angeleses täna õhtul kell 9, Eesti aja järgi on see kell kolm öösel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments