Mart Raudsaar: kui Ieva Ilvesest täiemahulist avaliku elu tegelast ei saa, peaks president tagasi astuma

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

IevaFoto: Annika Haas

Eesti Ajalehtede Liidu tegevdirektor ja meediaõppejõud Mart Raudsaar on üllatunud presidendi kantselei avaldusest, et Ieva Ilves ei pea end avaliku elu tegelaseks ka pärast presidendiga abiellumist, vahendab Delfi.

Tema hinnangul oleks see võimalik vaid juhul, kui Toomas Hendrik Ilves tagasi astuks.

Raudsaar avaldas arvamust presidendi kantselei pressiteate kohta, kus teatati, et ka abielu sõlmimise järel ei pea Ieva Ilves ennast avaliku elu tegelaseks ning pühendub perele ja tööle ning hakkab Vabariigi presidendi abikaasa esinduskohustusi täitma juhtudel, kui tema osalemine on vajalik.

"Ameerika Ühendriikides oleks see täiesti võimatu ning peale sellist kommentaari oleks presidendi karjäär poliitikuna lõppenud," postitas Raudsaar oma Facebooki kontole, lisades, et kantselei avalike suhete nõuniku Toomas Sildami asemel oleks tema PR-inimesena töölt juba lahkunud.

Raudsaare hinnangul ei saa aktsepteerida seda, et ajakirjanduse ja avalikkuse juurdepääs Ievale saab olla vaid siis, kui Kadriorg on armulik, pealegi poleks tal eraisikuna ka Vabariigi aastapäeva vastuvõtule asja

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Taat
8 aastat tagasi

Eks need soovitajad ja kritiseerijad olegi peast haiged, oma eluga ei saada hakkama, siis urgitsetakse teiste kallal.

Peab ikka
8 aastat tagasi

…sügava puudega olema,et kohe peale nende abiellumist hakata eraelus torkima. See nn.õppejõud katsugu oma eluga hakkama saada. Mõnigi kord on oma arust parim õpetaja see,kes ise elus hästi hakkama ei saa….

soovitus
8 aastat tagasi

See kõik oleks andeksantav, kui, esiteks, oleksime kindlad, et nagu Ilvesele omaseks, ta ei vassi. Ja teiseks, kui tegu poleks presidendiga, kes hoolib ainult oma eraelust. Terve see aasta oli ainult lahutus, “uus” armumine 62-aastasele vana inimesele imeliku kiirusega, kihlus, laulatus. See kiirus pole tavaline ja see on kahtlane. Edasi tuleb ainult hullem, Eva kleit ja riietus vastuvõtu ajal, pesa punumine Eestis ja Lätis jne…. Siia ei mahu meie riigi asjad! Kui meil oleks president selle sõna otseses mõttes, siis v.o. Rõivas poleks nii enesekindel ja oleks meie Moosest kartnud…. Annaks Jumal, et järgmine president (kui teda üldse vaja on,… Loe rohkem »

Taat
8 aastat tagasi

Heaste armas paar, pailu,pailu õnne neitele!

Gen
8 aastat tagasi

Härmajokkar ei peaks mitte tagasi astuma vaid koruptsiooni, eesti rahva USA onudele mahamüümise ja riigireetmise eest vangi panema.

mitmenaisepidaja
8 aastat tagasi
Reply to  Gen

igatahes

Unesnôiduja
8 aastat tagasi

Oeh, mônedel on lihtsalt füüsiline vajadus presidendi ja tema eraelu kallal norida. Ja ehk aitab juba selle Ameerika mainimisest igal vôimalikul juhul. Eesti ja Ameerika on siiski kaks eri riiki, kultuuri, rahvast. Me EI PEA sööma-magama-s…uma nagu ameeriklased. Head uut ja paremat aastat kôigile tusastele ajakirjanikele!

Vanamees
8 aastat tagasi

Välisma kodanikul pole nagu asja Eesti aasjade juurde! Ta peab hankima Eesti kodakonsuse, siis kõik muu.

Hüsteerikutele
8 aastat tagasi

Mida te hüsteeritsete? Proua on otsustanud jätkata omas ametis ja Eesti riigi poolt talle õigusega ette nähtud hüvesid ta ei tarbi, seega pole ka midagi temalt nõuda. Mida ta peaks teie arvates siis etiketi kohaselt tegema, mis on teis seesuguse pahameele kohe presidendi persooni suhtes vallandanud? Ajakirjanike meelepahast saan aru, pole ju millegagi ilkuda sarnaselt Eveliniga, kes liialdas oma kallite tualettidega ka igapäevaselt.

PinkPlonk
8 aastat tagasi

Küll ollakse ikka targad, mida võiks, saaks, peaks ja tuleks teha ! Usun, et kõik laheneb selles näilises segaduses,nüüd, peale abiellumist hakkavad kehtima etiketi reeglid, milliseid paratamatult tuleb täita. Rahunege maha ja ärge hüsteeritsege.

õudselt
8 aastat tagasi

Väiklased väiksed inimesed olete ikka. Naine pole trofee või asi kelle karjääri ja valikute üle keegi teine otsustab.