Peaministri ja Meediaettevõtete liidu hinnangul peab ajalehtede kojukanne säilima

BNS

Omniva pakiautomaat
Omniva pakiautomaat

Eesti Meediaettevõtete Liit toetab peaminister Jüri Ratase seisukohta, et perioodika kojukanne senises mahus peaks jääma ja selle asendamine pakiautomaatidega ei ole lahendus.

„Mina kindlasti ei toeta seda põhimõtet, et nädalavahetuse post ei jõua inimeste postkastidesse,” ütles peaminister Jüri Ratas valitsuse pressikonverentsil.

Rahandusminister Martin Helme lisas, et kui Omniva kaubamärki kasutav Eesti Post universaalset kannet ei taha, siis kaob riigi jaoks selle asutuse mõte ära.

„Kui me asendaksime kojukande pakiautomaatidega, siis kaotaksid sellega kõige enam maaelanikud,” ütles Eesti Meediaettevõtete Liidu tegevjuht Mart Raudsaar. „Riik on suurendanud kojukande dotatsiooni maapiirkondades poole miljoni võrra ning me oleme Omnivaga läbirääkimistes, kas see täiendav summa on piisav. Igasugused muud sammud enne läbirääkimiste lõppu oleksid ennatlikud.”

Maakojukande dotatsioon oli aastaid 1,278 miljonit eurot. Sel aasta kasvas dotatsioon pool miljonit ja on tänavu 1,778 miljonit eurot.

ERRi uudisteportaal kirjutas eile õhtul, et Eesti Postil ehk Omnival on plaan hakata maapiirkondades viima kirju ja ajalehti postkastide asemel pakiautomaatidesse. Nende hinnangul on see inimestele mugavam, sest suurem osa inimestest elab pakiautomaadist 6minutilise autosõidu kaugusel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments