Ilves soovitab uuele valitsusele mõeldes piiblit lugeda

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Toomas Hendrik Ilves. Foto: Joanna Jõhvikas
Toomas Hendrik Ilves. Foto: Joanna Jõhvikas

Eesti eelmine president Toomas Hendrik Ilves soovitab sündivale valitsuskoalitsioonile mõeldes piiblit lugeda, vahendab ERR-i uudisteportaal.

“Eesti põhiseaduse paragrahvi 40 järgi on riik ja kirik lahus, ent pühapäeva hommikul, Eesti sisepoliitilise olukorra kujundajaile mõeldes, tasub Piiblit lugeda. Täna siis Jesaja raamatust ‪5:20‬: “Häda neile, kes nimetavad head halvaks ja halba heaks, neile, kes teevad valguse pimeduseks ja pimeduse valguseks, magusa mõruks ja mõru magusaks!”,” kirjutas Ilves sotsiaalmeedia kanalis Facebook.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juss
5 aastat tagasi

Huvitav, kas ärmatamise kohta ka midagi piiblist lugeda on?

uskmatu-toomas
5 aastat tagasi
Reply to  juss

On ikka st.seda mida võivad juudid ja jänkid ei tohi teised mitte !

Vahur Reede
5 aastat tagasi

Raske on leida meediaväljaannet, kus vähemalt viiendik sisust EI OLE igasugu sotsiaalmeediasäutsude vahendamine. Eesti ajakirjandus peab selja sirgu ajama ja pasapaljundamise lõpetama! Asi ületab juba eetilise taluvuse piirid – pange oma “punased jooned” paika!

taksist Saareväli
5 aastat tagasi
Reply to  Vahur Reede

See pole kahjuks võimalik , nad ju teadagi kelle poolt kinni makstud

Katriin
5 aastat tagasi

“Häda neile, kes nimetavad head halvaks ja halba heaks, neile, kes teevad valguse pimeduseks ja pimeduse valguseks, magusa mõruks ja mõru magusaks!”,” kirjutas Ilves …
Väga õiged sõnad, ainult et tundub, et vales võtmes mõeldud/ välja öeldud.
Viimasel ajal ongi kombeks must valgeks ja valge mustaks ära rääkida.
Ehk on aeg anda võimalus tegutsemiseks neile, kes räägivad nii, nagu asjalood on!

Sass S.
5 aastat tagasi

Ära Sina himusta riigi raha .

Vaatleja
5 aastat tagasi

No ma arvan, et sõna peaks ikka enam-vähem kõik saama, sest ajakirjanduse eesmärk pole tsenseerimine vaid erapooletu info jagamine. See artikkel on igati ok! Tänud! 🙂
Aga täiesti mittereligioosse inimesena pean tõdema, et too tarkus piiblist on ju igati päevakohane. Siit siis küsimus, miks peetakse sündivat koalitsiooni juba ennetavalt halvaks, kui ta seda ei pruugi olla. Ja miks arvatakse vasakäärmuslus heaks nagu praegu on moes arvata?

Sent
5 aastat tagasi
Reply to  Vaatleja

Me ei peaks olema katsejänesed, kelle peal võhikud katseid korraldavad. No andke ikka olla, kui tulevane rahandusminister mõned aastad tagasi Eesti Ekspressis rääkis, et temal on arvutamisega probleeme ja seetõttu tal kaardilauas tihide kokkulugemisega raskusi. Jääb mulle arusaamatuks, kuidas majanduses võhikuna ajaloo haridusega inimene oskab end hinnata sedavõrd kõrgelt, et võtab rahandusministri ameti vastu. Kui ta riigikogu ees oskab ehk ula-mula stiilis end väljendada, siis Europarlamendis jääb ta selgelt jänni ja see Eesti mainele küll hea ei ole.

Vaatleja
5 aastat tagasi
Reply to  Sent

Mu meelest ongi siiani inimkatseid tehtud. Kasvõi värske teema haldusreformiga seoses (LE juhtkiri).
Ehk minister ei peagi detailides pädev olema, selleks on tal asjatundlik meeskond. Aga tal peab olema idee, visioon, meeskond kalkuleerib, kas toimib või ei.

Mnjah
5 aastat tagasi

Mul on ka soovitus THI-le, saagu suureks vaimult ning suure isiku tunneb ära tema tegudest, mitte ainult sõnadest. Isepuhastuva ühiskonnana peaksime suutma puhastuda ja mitte aktsepteerima ühiskonnas oleva moraalinormide rikkujatest indiviide või vähemalt peksime suutma need hukka mõista. Ehk kui tahame oma maailma/ühiskonda paremaks teha siis tuleb alustada iseendast. See kehtib ka LE kohta, et sõna ei peaks saama ega ka tsiteerima isikuid, kelle moraalne kompass on nihestunud.