Soome kaalub talverehvide kohustuse tühistamist

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Avarii Tallinna maanteelFoto: arhiiv

Soome politsei ja liiklusohutusamet peavad positiivseks ettepanekut, mis lubaks suverehvidega sõitmise ka talvel, vahendab Postimees.

Uus seadus on praegu koostamisel siseministeeriumis ning ajalehe Aamulehti andmetel on seal kirjas, et suverehvidega võib sõita ka talvel, kui ilmastikuolud seda võimaldavad. Liiklusohutuskeskuse sõnul tuleks ametnikel määratleda talvised sõiduolud ning aeg, millal suverehvid talverehvidega asendada. Liikluskindlustuskeskuse ametnikud aga kahtlevad, kas soomlased oskavad rehvid õigel ajal vahetada, kui see ei ole enam kohustuslik.

Eestis on talverehvid kohustuslikud alates 1. detsembrist kuni 1. märtsini. Naastrehve võib kasutada juba alates 15. oktoobrist ja kuni märtsi lõpuni. Ainult erandina võib väga talviste tee – ja ilmastikuolude korral naastrehve kasutada 1. oktoobrist kuni 30. aprillini. Reeglina kui tekib naastrehvide kasutamise erand, siis sellest antakse teada meedia kaudu.

Eesti ilmateenistus teatas täna, et lumesadu toob mitmel pool kaasa libeduse. Prognooside kohaselt levib lumesadu üle Eesti ning teedel tuleb arvestada libeduseohuga. Maanteeinfokeskuse teatel olid varahommikul sõiduolud põhi- ja suurematel tugimaanteedel valdavalt head. Ida- ja Kagu-Eestis aga olid teeolud lumesaju tõttu kohati muutlikud.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mutionu
8 aastat tagasi

Ka Eestis võiks sama teed minna. Bussid ja veoautod saavad aastaringselt samade rehvidega sõidetud ja sõiduautod nagu kuidagi ei saa?