Mart Raudsaar: ootamatu hoop ajakirjandusele

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Eesti Ajalehtede Liidu tegevdirektor Mart Raudsaar. Foto: wikipedia

Sel esmaspäeval otsustas riigikogu põhiseaduskomisjon, et Euroopa andmekaitsemääruse rakendusseaduse teksti tuleb lisada termin „ülekaalukas”, kui kõneldakse avalikust huvist, kirjutas ajalehtede liidu tegejuht Mart Raudsaar Postimehes.

„Lihtsustatuna, peaaegu kõik andmesubjekti (inimese) kohta käiv informatsioon on delikaatne informatsioon, mille avaldamise või mitteavaldamise kohta võib otsustada isik ise, välja arvatud ajakirjandusliku erandi puhul,” märkis Raudsaar.

Raudsaar kirjutas, et Euroopa andmekaitse määruse preambul (sissejuhatav tekst) ütleb, et ajakirjandus saab infot inimese tegude või poliitilise eelistuse kohta avaldada vaid siis, kui eksisteerib avalik huvi. „Mulle tundub, et lugupeetud riigikogu komisjoni liikmed ei ole endale andnud aru teema tähtsusest, eeldades, et kuna „ülekaalukas” on olnud aastaid Eesti isikuandmete kaitse seaduse tekstis, siis elu läheb edasi nagu muiste,” kirjutas Raudsaar.

Raudsaar lisab, et sõnametsa taga on aga alati midagi peidus. Tema sõnul on ajakirjandusel kohtus ülekaaluka avaliku huvi tõestamine tunduvalt raskem kui avaliku huvi tõestamine.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
50 aastat Haapsalus
6 aastat tagasi

1. Ühenädalaga Haapsalu kolmeks löödud Lääne Elu poolt. 2. Kas ma ei tohi Haapsalut oma kodulinnaks nimetada , sest olen siia tööle suunatud , lapsed siin sünnitanud. Ma tunnen end läänlasena , armastan , annan oma panuse aga lugedes eilset LE. hakkas paha , madal.Miks?

uskmatu toomas
6 aastat tagasi

Hr.Raudsaar meie meedia kopeerib täpselt suure iidoli jänki meediat.Sealne meedia kirub,mõnitab jne.rahva poolt nn.maailma ausama valimissüsteemiga presidenti,meie aga püüame kasutada ja võimendada kõiki pisiasju,et ainult valitsusele ära panna.Meil puudub tsensuur aga väljendades klassikuid”ajakirjanikud loevad omanike silmadest”.
Meil võib ajakirjanduses ja komentaariumites õhutada viha rahvuste vahel,mõnitada muukeelseid inimesi,enne kohut inimesi süüdi mõista ja räigelt ropendada meie naabri aadressil.
Kas olete kunagi lugenud näit.Delfi komentaariumi ??
Nii Teie organisatsioon kui pressinõukogu ei ole oma ülessannete kõrgusel.

Mats
6 aastat tagasi

Mina arvan kaa,et tuleb meil Lääne Elust loobuda,kui püütaks kangesti peavoolu- meediaga kaasa joosta. Peale multi kulti ja homopromo ei tohi enam midagi avaldada ,või EI TAHETA enam avaldada.
Eesti asja enam ei aeta ja ma ei saa sellise asjaga leppida.
Ennemuiste ,ärkamise ajal, ajakirjanduses võisid kindel olla ,et aetakse HEAD EESTI ASJA,aga mis nüüd,hale multi-kulti mankibisnes.Selliselt ei toimitud isegi nõuka ajal,ikka said midagi ridadevahelt välja lugeda,kui ei olnud just padupropakanda!
Nii et Lääne Elu kirjanikud, mõelge ikka EESTI ja meie rahvuse peale ennekõikke!!!
Kui see valetamine ei lõppe,küll inimesed ikka lõpuks ärkavad,siis mina seda leht ei tlli enam!!!