Ebaõnnestunud katse: firmaautodelt jäid aasta lõpuks soovitud maksumiljonid tulemata

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kroonid-eurodFoto: arhiiv

Kuigi maksuametil oli muidu maksulaekumiste mõttes igati hea aasta, siis firmaautodega seotud käibemaksu muudatused aasta lõpuks loodetud miljoneid riigikassasse ei ole toonud, kirjutab Ärileht.

Ärileht kirjutas juba aprillis, et loodetud 47 miljoni euro asemel võib aasta lõpuks firmaautodelt laekuda lisa umbes 13 milonit eurot. „Maksuameti hinnangul on sõiduautode sisendkäibemaksu arvestuse muudatuse tõttu laekunud täiendavalt käibemaksu keskmiselt umbes 1,1 miljonit eurot kuus,” tõdes maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna juhataja Jaanus Värk toona.

Detsembris hindas maksuamet selle numbri siiski natukene positiivsemaks ning riigikassasse oodatakse autode käibemaksu muudatuse tulemusena täiendavalt 16,3 miljonit eurot, mis on siiski tunduvalt väiksem summa kui algselt loodetud 47 miljonit.

Lisaks on maksuameti hinnangul peale seaduse muudatust, mis hõlmas sõiduautodelt sisendkäibemaksu mahaarvamise piirangut, näha aga ka sõidukitelt erisoodustuse deklareerimise kasvu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Velirand
8 aastat tagasi

Uskmatu Toomas loeb uuesti jutu läbi – eelmiseks aastaks planeeriti sellelt muudatuselt pappi tunduvalt rohkem kui reaalne oleks olnud. Selles on point.

Uskmatu+Toomas.
8 aastat tagasi

Ei saanudki rohkem laekuda kuna enne seaduse jõustumist osteti üüratu hulk autosid.See seadus hakkab tulemusi andma 3-4 aasta pärast.Lugupeetu ajakirjanik võiks ka natuke analüüsivõimet omada.