Vastne kaardirakendus lubab võrrelda vanade kaartide abil Haapsalu arengut

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Haapsalu piiskopilinnus Foto Arvo Tarmula

Vastse kaardirakenduse kõige vanem kaart on aastast 1683. Sellel on vanalinna tänavavõrk ja piiskopilinnus. ARVO TARMULA

Haapsalu linnavalitsus alustas 2015. aastal kaardirakenduse „Haapsalu läbi sajandite“ loomist, mis hõlmab kõiki Haapsalu linna teadaolevaid kaarte. Nüüd on esimene osa sellest rakendusest valmis.

Valminud kaardirakendusega saab tutvuda Haapsalu ajalooliste kaartidega. Kahe kõrvuti asetseva kaardi navigeerimisel saab uurida ja võrrelda Haapsalu linna ranniku, tänavavõrgu, kinnistute, hoonestuse, sadamate jts muutumist sajandite jooksul. Samuti on võimalus jälgida huvipakkuva kinnistu arengut.

Vanim kaart on aastast 1683. Originaalkaardid on hoiul Rahvusarhiivis.
Kaardirakenduse esimene etapp on valmis ning leitav aadressilt: http://gis2.haapsalu.eu/hapsal.html

Kaardirakenduse teise etapiga, mis viiakse ellu 2016. aastal, sisestatakse kaardikihile Rahvusarhiivi kinnistute registri viited, mis aitavad kinnistu omanikel ja ajaloohuvilistel leida arhiiviallikaid huvipakkuva objekti kohta.

Kaardirakenduse „Haapsalu läbi sajandite“ loomist toetas kultuuriministeerium taotlusvooru „Digitaalne kultuuripärand“ raames.

Tõnu Parbus
Haapsalu linnavalitsuse
avalike suhete spetsialist

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments