Politsei hoiatab lapsi võõrastega kaasaminemise eest

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

politsei kiirus kiltsi1

Politseipatrull. ARVO TARMULA

Haapsalu põhikooli sotsiaaltöötaja kandis reede pärastlõunal E-kooli teate, milles palutakse lapsevanematel lastega vestelda ja meelde tuletada, et võõrastega kaasa minna ei tohi.

 Hiljem täpsustas kooli õppealajuhataja, et teade edastati politsei palvel.

„Paanikaks põhjust ei ole ja midagi juhtunud pole. Tegemist on lihtsalt meeldetuletusega, et vanemad valvel oleksid,” ütles Haapsalu politseijaoskonna juht Andrei Taratuhin.

Politseijuhi sõnul oli ühe Haapsalu kooli laps koolis rääkinud, et üks onu oli teda auto peale kutsunud ja lubanud vanemate juurde viia. „Laps onu ära ei tundnud ja autosse ei istunud,” lisas Taratuhin.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
to Lapsevanem
8 aastat tagasi

tõesti,kõik algab kodust,kuid milles on süüdi laps,kes sündinud sellisse koju,kus vanemad näevad oma last üliharva ja põhiteemaks lapsevanema poolt on see,et kas oled söönud ja on sul õpitud ? Kust see laps siis selle vajaliku info saab,kui vanemad ei räägi ? Selliseid peresid on Eestis oi kui palju.

Lapsevanem
8 aastat tagasi

To mure: Kõigepealt peaksid vanemad lastele selgitustööd tegema, alles siis ametnik! Väga halb suhtumine, et keegi teine peaks meie lastega tegelema. Kõik saab alguse siiski kodust.

Karuott
8 aastat tagasi

mõttetu paanika külvamine…

aga
8 aastat tagasi

“Paanikaks põhjust ei ole ja midagi juhtunud pole…” Juhtus ju! Või juhtumine on alles siis, kui laps kadunud?

natalja
8 aastat tagasi

aga poiss kes kadunud?

lapsevanem
8 aastat tagasi

Kõik korras laps ei ole kadunud, ta kohe pani jooksu.

mure
8 aastat tagasi

ma saan aru,et meil on E-riik aga politsei peaks ikka minema kooli ja seal nendest asjdest rääkima.Või siis keegi muu-noorsotöötaja või muu ametnik.Meil on ju neid nii palju,kes peaks lastega tegelema.

aga
8 aastat tagasi

papid kutsuvad iga päev lapsi ühte võõrast onu armastama ja tema käske täitma

Kuulsin sama lapse käest...
8 aastat tagasi

… Et Uuemõisas oli laps võõrasse autosse istunud ja nüüd on kadunud. Tean, et lapse jutt on lapse jutt aga ekooli oleks võinud ju algselt panna selgitava jutu, ennem, kui lapsed loevad neile räägitavast jutust hoopis midagi muud välja?! Tekitati ainult paanikat!

Hmmm
8 aastat tagasi

Minuni jõudis tütre kaudu küll jutt, et Uuemõisas oli suisa tüdruk autosse tõmmatud?