Eilne torm murdis puid ja ähvardas uputusega

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Haapsalu 11 vs puu

Eile õhtul puuga pihta saanud Haapsalu põhipäästeauto vilkur sai viga. LÄÄNE PÄÄSTEKESKUS

Täna hommikuks vaibunud torm kergitas meres veetaset, nii et Rohuküla sadamas tuli vesi üle kai. Ohtlikult kõrge oli meri veel Paralepas Fra Mare juures. Tormis sai eile õhtul kannatada ka Haapsalu komando päästeauto vilkur, kui puu kukkus autole.

Päästjail oli palju väljakutseid, sest teele kukkunud puud takistasid liiklust. Kõige rohkem väljakutseid oli Ridala valda, seal vajati päästjate abi Kolilas, kaks korda Käplas ja Üsse külas. Üsse väljakutse kell 2.12 oli selle öö viimane.

Väljakutseid oli veel Üdrumale Kullamaa vallas, Ehmjasse ja Suure-Lähtrusse Martna vallas, Roosleppa Noarootsis ja Nõva valda Varikule, loetles Lääne päästekeskuse valvepressiesindaja Rain Põllu.

Väljas olid nii päästjate, politsei kui ka maanteeameti brigaadid. Kes neist lähemal asus, see ka tee liikluseks vabastas, selgitas Põllu. Korra tegi tee vabaks ka helistaja ise, see oli Saanikas kella 23.25 ajal. Seal oli puu põiki üle tee, aga päästjate abi vaja ei läinud, sest helistaja vabastas tee.

Haapsalus ükski puu ei murdunud ja liiklust ei takistanud, küll aga kutsuti päästjad kell 00.42 Mihli 4 majja. Teatati, et majast tuleb suitsu. Päästjad tegid selgeks, et toit oli kõrbema läinud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments